Miso genmai hnědá rýže 400 g MUSO

Kód: C01.463004
135 Kč
463004 Miso genmai hneda ryze 400 g MUSO 1
135 Kč 86 Kč / ks 215 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
7.4.2025
Možnosti doručení

Genmai miso má velmi příjemnou plnou chuť. Jedná se o japonský produkt vyráběný staletími ověřenou tradiční metodou. Genmai miso je fermentovaná pasta ze sóji a hnědé neloupané rýže. Je vhodná na dochucení polévek, dresinků, omáček, pomazánek…

Detailní informace

Detailní popis produktu

Genmai miso má velmi příjemnou plnou chuť. Jedná se o japonský produkt vyráběný staletími ověřenou tradiční metodou. Genmai miso je fermentovaná pasta ze sóji a hnědé neloupané rýže. Je vhodná na dochucení polévek, dresinků, omáček, pomazánek…

Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Na rozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.

Tipy na použití:

  • Miso polévka
    50 g hlívy
    20 g červené papriky
    20 g žluté papriky
    30 g cukety
    80 g uzeného tofu na kostky
    2 lžíce misa
    120 g pohankových těstovin
    1 lžíce olivového oleje
    čerstvý koriandr
  1. Hlívu, papriky a cuketu nakrájejte na plátky a osmahněte na olivovém oleji.
  2. Směs zalijte vodou, přidejte tofu nakrájené na kostky a krátce povařte.
  3. Přidejte miso rozmíchané v troše vlažné vody a uvařené těstoviny.
  4. Podávejte s nasekaným koriandrem.
  • Miso dresink se zázvorem
    1 lžíce misa
    2 lžíce šťávy z limetky
    2 lžíce sezamového oleje
    1 lžička strouhaného zázvoru
    1 lžička utřeného česneku
    1 rajče
    svazek čerstvého koriandru
    Vše rozmixujte tyčovým mixérem.
  • Miso-tahini dresink s javorovým sirupem
    1–2 lžičky misa
    4 lžíce sezamové pasty
    2 lžíce javorového sirupu
    1 lžíce jablečného octa
    Vidličkou rozmíchejte do hladka. V případě potřeby nařeďte trochou teplé vody. Nechte uležet v lednici.
  • Jednoduchý dresink na salát
    Smíchejte misos s olivovým olejem a jablečným octem.
  • Miso máslo
    4 lžíce biomásla nebo biomargarínu
    2 lžíce misa
    Smíchejte miso s máslem nebo margarínem na hladkou směs.
    Výborně se hodí na ještě horkou vařenou brokolici, chřest nebo fazolové lusky.
  • Zeleninové a masové vývary
    Přidáním misa zvýrazníte chuť.
  • Dušené houby
    Na konci dušení přidejte trochu misa – zahustí šťávu z hub a vytvoří lahodnou omáčku.
  • Marinády
    Miso smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem.
    Potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte.
    Výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev.

Co je to miso?
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.

Složení:
SÓJOVÉ boby, hnědá rýže, mořská sůl, voda, koji kvas.

Alergeny:
Sója

Skladování:
Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v uzavřeném obalu v chladničce.

Legislativní zařazení:
Sójový výrobek - miso.

Země původu:
Japonsko

Příprava / určení:
Lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas.

Doplňkové parametry

Kategorie: Rýže
Hmotnost: 0.425 kg
Počet kusů v balení (kartonové množství): 6
Jedná se o BIO výrobek?: NE
Jedná se o Fairtrade výrobek?: NE
Nutriční hodnoty: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>680kJ/163kcal. Tuky:7,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,9g. Sacharidy:9,1g. z toho cukry:8,2g. Vláknina:7,7g. Bílkoviny:12,0g. Sůl:10,2g</p>
Složení produktu: SÓJOVÉ boby 61 %, hnědá rýže 26 %, mořská sůl, voda, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).
Minimální trvanlivost: 487
Země původu: Země neznámá
EANs: 8595016510671, 4958325000341, 8595016549985
Podrobná specifikace: <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2019-01-23T19:50:17 --><p>Jak použít miso pasty v kuchyni? Podívejte se na <a href="https://www.youtube.com/watch?v=JINfUgYLE7w&amp;t=14s">video</a>.</p><p>Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od <a href="http://www.countrylife.cz/miso-shiro-bila-ryze-400-g-muso" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">misa shira</a>, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.</p><p><strong>Tipy na použití:</strong></p><ul><li><strong>Miso polévka</strong> <br />50 g hlívy <br />20 g červené papriky <br />20 g žluté papriky<br />30 g cukety<br />80 g uzeného tofu na kostky <br />2 lžíce misa <br />120 g <a href="http://www.countrylife.cz/testoviny-muslicky-pohankove-300-g-bio-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">pohankových těstovin</a> <br />1 lžíce <a href="http://www.countrylife.cz/olej-olivovy-500-ml-bio-emile-noel" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">olivového oleje</a> <br />čerstvý koriandr</li></ul><ol><li>Hlívu, papriky a cuketu nakrájejte na plátky a osmahněte na olivovém oleji.</li><li>Směs zalijte vodou, přidejte tofu nakrájené na kostky a krátce povařte.</li><li>Přidejte miso rozmíchané v troše vlažné vody a uvařené těstoviny.</li><li>Podávejte s nasekaným koriandrem.</li></ol><ul><li><strong>Miso dresink se zázvorem</strong> <br />1 lžíce misa <br />2 lžíce šťávy z limetky <br />2 lžíce <a href="http://www.countrylife.cz/olej-sezamovy-fair-trade-500-ml-bio-emile-noel" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">sezamového oleje</a> <br />1 lžička strouhaného zázvoru <br />1 lžička utřeného česneku <br />1 rajče <br />svazek čerstvého koriandru<br />Vše rozmixujte tyčovým mixérem.</li><li><strong>Miso-tahini dresink s javorovým sirupem</strong> <br />1–2 lžičky misa <br />4 lžíce <a href="http://www.countrylife.cz/tahini-bile-350-g-bio-horizon" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">sezamové pasty</a> <br />2 lžíce <a href="http://www.countrylife.cz/sirup-javorovy-grade-a-250-ml-bio-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">javorového sirupu</a> <br />1 lžíce <a href="http://www.countrylife.cz/ocet-jablecny-750-ml-burkhardt" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">jablečného octa</a><br />Vidličkou rozmíchejte do hladka. V případě potřeby nařeďte trochou teplé vody. Nechte uležet v lednici.</li><li><strong>Jednoduchý dresink na salát</strong> <br />Smíchejte miso s <a href="http://www.countrylife.cz/olej-olivovy-500-ml-bio-emile-noel" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">olivovým olejem</a> a <a href="http://www.countrylife.cz/ocet-jablecny-500-ml-bio-emile-noel" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">jablečným octem</a>.</li><li><strong>Miso máslo</strong><br />4 lžíce biomásla nebo biomargarínu <br />2 lžíce misa <br />Smíchejte miso s máslem nebo margarínem na hladkou směs. <br />Výborně se hodí na ještě horkou vařenou brokolici, chřest nebo fazolové lusky.</li><li><strong>Zeleninové a masové vývary</strong> <br />Přidáním misa zvýrazníte chuť.</li><li><strong>Dušené houby</strong> <br />Na konci dušení přidejte trochu misa – zahustí šťávu z hub a vytvoří lahodnou omáčku.</li><li><strong>Marinády</strong><br />Miso smíchejte podle chuti s <a href="http://www.countrylife.cz/med-lesni-kvetovy-900-g-cihala" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">medem</a> nebo <a href="http://www.countrylife.cz/sirup-javorovy-grade-a-250-ml-bio-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">javorovým</a> nebo <a href="http://www.countrylife.cz/sirup-agavovy-350-g-bio-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">agávovým sirupem</a>. <br />Potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte. <br />Výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev.</li></ul><p><strong>Co je to miso?</strong><br />Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.</p><p><strong>Výroba misa:</strong></p><ol><li>Sójové boby se uvaří, rozmačkají a naočkují fermentačním činidlem koji (Aspergillus oryzae).</li><li>Některé druhy misa se namíchají s ječmenem nebo rýží.</li><li>Přidá se voda, sůl a všechno se umístí do velkých dřevěných kádí.</li><li>Kádě se přikryjí poklopem a zatíží až čtyřmi tunami kamenů poskládaných do kužele (takto uspořádané kameny vytvoří rovnoměrný tlak, který je potřeba pro správné zrání misa).</li><li>Miso zraje za teploty okolí, která přirozeně během roku kolísá.</li><li>Fermentační proces trvá různou dobu – hatcho miso zraje dva roky (tradičně musí zrát dvě zimy a dvě léta), ostatní druhy misa fementují přibližně rok, nejkratší dobu zraje shiro miso – pouze 7 dní.</li></ol><p><strong>Další druhy misa, které máme v nabídce:</strong><br /><a href="http://www.countrylife.cz/miso-shiro-bila-ryze-400-g-muso" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">shiro miso</a><br /><a href="http://www.countrylife.cz/miso-hatcho-soja-400-g-muso">hatcho miso</a><br /><a href="http://www.countrylife.cz/miso-mugi-jecmen-400-g-muso" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">mugi miso</a><br /><a href="http://www.countrylife.cz/miso-mugi-jecmen-345-g-bio-muso" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">mugi miso bio</a> <br /><a href="http://www.countrylife.cz/miso-jecmen-390-g-bio-danival" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">miso ječmen bio</a> <br /><a href="http://www.countrylife.cz/miso-ryze-390-g-bio-danival" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">miso rýže bio</a></p>
Návod k použití: Lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 680 kJ / 163 kcal. Tuky: 7,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 g. Sacharidy: 9,1 g. Z toho cukry: 8,2 g. Vláknina: 7,7 g. Bílkoviny: 12,0 g. Sůl: 10,2 g.
Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v uzavřeném obalu v chladničce.
Legislativní zařazení: Sójový výrobek - miso.
Rostlinný produkt: ANO
Bez lepku: ANO
Bez přidaného cukru: ANO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz