Melasa třtinová Classic 340 g RAYNER'S
Kód: C01.423011Související produkty
Detailní popis produktu
Jedná se o vedlejší produkt z výroby třtinového cukru. Má sirupovitou konzistenci a výrazně sladkou chuť. Je skvělou náhražkou běžných sladidel a také součástí amerických tradičních dezertů.
Tipy a recepty na použití třtinové melasy:
- pečení - melasa slouží dobře k oslazení pečených dezertů
- krémy - i studené dezerty můžete sladit melasou
- kaše - poté, co si svoji oblíbenou snídani posypete ovocem, ořechy nebo semínky, zalijte ji navrch ještě melasou
- zmrzlina - zkuste domácí zmrzlinu sladit melasou
- nápoje - čaj nebo smoothie, melasa bude výborným sladidlem u obou
Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která dorůstá až do 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. Získává se z ní třtinový cukr a při jeho výrobě vzniká vedlejší zbytkový produkt, který nazýváme melasa. Někdy bývá nazývána také jako "černé zlato" nebo "černý zázrak". V severní Americe byla ještě ke konci minulého století melasa velmi oblíbeným sladidlem. Dodnes ji najdete v mnoha tradičních amerických receptech na koláče a pudinky.
Složení:
Melasa z cukrové třtiny.
Skladování:
V suchu a chladu.
Legislativní zařazení:
Třtinová melasa.
Příprava / určení:
Doporučují se rozpustit 2 čajové lžičky denně v horké vodě nebo mléce. Lze ji použít jako surovinu při přípravě domácích zákusků.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Cukr a alternativní sladidla |
---|---|
Hmotnost: | 0.342 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1213 kj / 290 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 74 g |
z toho cukry: | 60 g |
Bílkoviny: | 1,1 g |
Sůl: | 0,6 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.