Mango s kokosem v medu Hmotnost: 75 g

Kód: V02.1539
99 Kč / ks
Skladem - ihned k odeslání (1 ks)
Můžeme doručit do:
25.9.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mango a kokos v medu

Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři

Pravda bývá většinou prostá:

Když dám si med a mango s kokosem,
tak prostě šťastný blecha jako ´sem.

Jak jsme objevili mango a kokos?

Vůně manga nás okamžitě omámila a jeho chuť s medem udivila. A kokos celou tu dobrůtku ještě vyzdobil. Ani vy se pomyšlení na ni nezbavíte, dokud sklenička nebude prázdná.

Složení a konzistence manga s kokosem v medu

Med s kokosem a mangem se skládá výhradně z medu, mletého kokosu, lyofilizovaného manga a hroznového koncentrátu. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.

Co je to pastovaný med?

Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.

Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.

Mango – popis a zajímavosti

Mango je plod stromu mangovníku indického, jednoho z desítek druhů rodu Mangifera. Pochází pravděpodobně z jižní a jihovýchodní Asie, jeho největším současným producentem je Indie (20 miliónů tun ročně). Roste v tropických, spíše nížinných lesích po celém světě.

  • Těší se úctě u buddhistů. Je pro ně symbolem lásky a místem Buddhových meditací.
  • Jméno manga stvořili z původního malajálamského slůvka māṅṅa Portugalci.
  • Největší a nejtěžší plody manga váží až 2 kilogramy.
  • Další zajímavosti najdete na našem blogu.

Květový med – popis a zajímavosti

Med květový má každý rád. Jestlipak ale každý ví, že:

Výroba kokosu s mangem v medu

Ochucený med s mangem a kokosem děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.

  • Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to.

A jak máme mango a kokos v medu nejraději?

Přestože japonské komiksy nemusíte, léto s vůní manga a kokosu si zamilujete. Mango a kokos jsou zkrátka senza dvojka do nosu a vy ji využijete každý den. Med můžete namazat na pečivo, přidat do pokrmů, ovocných salátů a především do dezertů (zmrzlinové poháry, palačinky, pudink). Lze ho rozmíchat v müsli s jogurtem, v koktejlu nebo si exotickou chuť vyšperkovanou sebevědomým kokosem dopřát jenom tak pro radost.

Podrobnosti o mangu s kokosem v medu

Výživové údaje na 100 g
Energie 1 398 kJ / 334 kcal
Tuky 0,8 g
Z toho nasycené kyseliny 0,6 g
Sacharidy 80 g
Z toho cukry 79 g
Bílkoviny 0,5 g
Sůl 0 g


Obsahuje:
květový pastovaný med (92,5 %), lyofilizované mango (6 %), kokos mletý (1 %), hroznový koncentrát (0,5 g)

Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení

Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici

Doplňkové parametry

Kategorie: Novinky
Hmotnost: 75 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: