Mandle 100 g COUNTRY LIFE
Kód: C01.142016Související produkty
Detailní popis produktu
Mandle jsou u nás dobře známé a také velmi oblíbené. Mají typickou jemnou sladkou chuť a dají se jíst samotné. Připravíte z nich ale i sladké dobroty a exotické speciality. Mandle se hodí i pro výrobu domácího mandlového mléka.
Nemusíte je použít pouze na vánočku. Připravte si třeba domácí mandlový nápoj anebo použijte je v zelených smoothies. Nebo je namočte, oloupejte a mlsejte!
Využití:
- pochutina - mandle jsou výtečné i jen tak samotné, můžete je třeba servírovat k horkému nápoji, když máte návštěvu
- loupané - stačí mandle v hrnci krátce spařit a slupka jde krásně dolů, z loupaných mandlí pak můžete připravit mandlové mléko nebo je opražit na pánvi
- pečení - mandle můžete rozdrcené přidat do těsta a dodat mu tak jemné oříškový nádech, celé mandle jsou chutné například v závinech
- cukroví - mandle můžete obalit v rozpuštěné čokoládě, můžete s nimi hotové pečené cukroví ozdobit nebo je rozdrtit a udělat si mandlové kuličky třeba s rozmixovanými datlemi, karobem a kokosem
- smoothie - nebojte se přidat mandle při přípravě vašeho oblíbeného smoothie
- marocká pomazánka Amlou - zcela rozemleté mandle smíchejte s arganovým olejem, dochucujte medem
- kuskus - mandle pokrájejte a přidejte do sladkého i slaného kuskusu
- Turrón - španělský vánoční dezert připravíte tak, že oloupané umleté mandle přidáte do hrnce spolu s citrónovou kůrou, kde už máte rozpuštěný med s cukrem, nakonec bílek vyšlehaný do tuhé pěny smíchejte se směsí a vše vylijte na plech, nechte ztuhnout (300 g mandlí, 100 g cukru, 250 g medu)
Mandle je vlastně jádro pecky plodu mandloně obecné, která pochází ze severní Afriky a západní Asie. Dnes se pěstuje především v Evropě v subtropických oblastech. Dorůstá do výšky až 5 metrů a kvete krásným růžovým květem. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Když rozděláte pecku meruňky, najdete v ní semeno, která vypadá jako mandle a dokonce se dá jíst. Z jednoho stromu lze získat až 60 kg mandlí.
Mandle neslouží jen jako potravina, ale využívají se i v kosmetickém průmyslu. Získává se z nich za studena lisovaný olej, který se pak přidává do kosmetických výrobků, například krémů. V cukrářství se s mandlemi nejen zdobí, ale vyrábí se z nich také typický marcipán.
Složení:
MANDLE jádra.Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, jiných skořápkových plodů a sezamu.
Alergeny:
Skořápkové plody
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Legislativní zařazení:
Suché skořápkové plody – sladké mandle.
Země původu:
Spojené státy
Příprava / určení:
Určeno k přímé spotřebě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mandle |
---|---|
Hmotnost: | 0.11 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 20 |
Jedná se o BIO výrobek?: | NE |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>2424kJ/579kcal. Tuky:50,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:3,8g. Sacharidy:22,0g. z toho cukry:4,0g. Vláknina:13,0g. Bílkoviny:21,0g. Sůl:0,0g</p> |
Složení produktu: | MANDLE jádra. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, jiných skořápkových plodů a sezamu. |
Minimální trvanlivost: | 304 |
Země původu: | Země neznámá |
EANs: | 8595016598402, 8595016596057, 18595016598409 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2020-05-21T20:40:55 --><p>Nemusíte s nimi jen zdobit vánočku. Připravte si domácí mandlový nápoj a rozjeďte to v zelených smoothies. Nebo je namočte, oloupejte a mlsejte!<br /><br />Tipy a rady na využití ořechů a jejich kompletní přehled najdete v časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty05_podzim2013_web?e=26874338/42878894">Dobroty podzim 2013</a>. <br /></p><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>pochutina - mandle jsou výtečné i jen tak samotné, můžete je třeba servírovat k horkému nápoji, když máte návštěvu</li><li>loupané - stačí mandle v hrnci krátce spařit a slupka jde krásně dolů, z loupaných mandlí pak můžete připravit mandlové mléko nebo je opražit na pánvi</li><li>pečení - mandle můžete rozdrcené přidat do těsta a dodat mu tak jemné oříškový nádech, celé mandle jsou chutné například v závinech</li><li>cukroví - mandle můžete obalit v rozpuštěné čokoládě, můžete s nimi hotové pečené cukroví ozdobit nebo je rozdrtit a udělat si mandlové kuličky třeba s rozmixovanými datlemi, karobem a kokosem</li><li>smoothie - nebojte se přidat mandle při přípravě vašeho oblíbeného smoothie</li><li>marocká pomazánka Amlou - zcela rozemleté mandle smíchejte s arganovým olejem, dochucujte medem</li><li>kuskus - mandle pokrájejte a přidejte do sladkého i slaného kuskusu</li><li>Turrón - španělský vánoční dezert připravíte tak, že oloupané umleté mandle přidáte do hrnce spolu s citrónovou kůrou, kde už máte rozpuštěný med s cukrem, nakonec bílek vyšlehaný do tuhé pěny smíchejte se směsí a vše vylijte na plech, nechte ztuhnout (300 g mandlí, 100 g cukru, 250 g medu)</li></ul><p>Mandle je vlastně jádro pecky plodu mandloně obecné, která pochází ze severní Afriky a západní Asie. Dnes se pěstuje především v Evropě v subtropických oblastech. Dorůstá do výšky až 5 metrů a kvete krásným růžovým květem. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Když rozděláte pecku meruňky, najdete v ní semeno, která vypadá jako mandle a dokonce se dá jíst. Z jednoho stromu lze získat až 60 kg mandlí.</p><p>Mandle neslouží jen jako potravina, ale využívají se i v kosmetickém průmyslu. Získává se z nich za studena lisovaný olej, který se pak přidává do kosmetických výrobků, například krémů. V cukrářství se s mandlemi nejen zdobí, ale vyrábí se z nich také typický marcipán.</p> |
Návod k použití: | Určeno k přímé spotřebě. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 2424 kJ / 579 kcal. Tuky: 50,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 3,8 g. Sacharidy: 22,0 g. Z toho cukry: 4,0 g. Vláknina: 13,0 g. Bílkoviny: 21,0 g. Sůl: 0,0 g. |
Skladování: | Skladujte v chladu a chraňte před přímým slunečním zářením. |
Legislativní zařazení: | Suché skořápkové plody – sladké mandle. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.