Makovník s amarantem bez lepku 250 g NELEPEK VO
Kód: C01.618305Detailní popis produktu
Popis
Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilí nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka chuťově obohacuje nejen pečivo, ale například i kakao.
Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu.
Složení
Bezlepková směs (termostabilizovaný mletý mák 50 %, pohanková mouka, bezlepkový pšeničný škrob, rýžová mouka, SÓJOVÁ mouka, kypřící látky: E450, E500, bramborový škrob, stabilizátory: E451, E417, sůl), VEJCE, cukr, voda, řepkový olej, pufované amarantové zrno 0,5 %, konzervant: kyselina sorbová. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, hořčice, celeru, lupiny (vlčí bob) a sezamu.
Alergeny
Vejce, Sója
Skladování
Skladujte při teplotě 18 - 23 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Po otevření spotřebujte do 3 dnů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pečivo bez lepku |
---|---|
Hmotnost: | 0.305 kg |
EAN: | 8595016504397 |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 8 |
Jedná se o BIO výrobek?: | NE |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1580kJ/378kcal. Tuky:19,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:1,8g. Sacharidy:41,0g. z toho cukry:31,0g. Vláknina:4,7g. Bílkoviny:8,6g. Sůl:0,43g</p> |
Složení produktu: | Bezlepková směs (termostabilizovaný mletý mák 50 %, pohanková mouka, bezlepkový pšeničný škrob, rýžová mouka, SÓJOVÁ mouka, kypřící látky: E450, E500, bramborový škrob, stabilizátory: E451, E417, sůl), VEJCE, cukr, voda, řepkový olej, pufované amarantové zrno 0,5 %, konzervant: kyselina sorbová. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, hořčice, celeru, lupiny (vlčí bob) a sezamu. |
Minimální trvanlivost: | 46 |
Země původu: | Země neznámá |
EANs: | 8595016504731, 8595016504397, 18595016504738 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2017-12-11T12:28:52 --><p>O amarantu si můžete také přečíst v našem časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty03-jaro2013-web?e=26874338/42879049">Dobroty jaro 2013</a>.</p><p>Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilí nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka chuťově obohacuje nejen pečivo, ale například i kakao.</p><p>Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu. <br /></p> |
Návod k použití: | K přímé spotřebě. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1580 kJ / 378 kcal. Tuky: 19,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 1,8 g. Sacharidy: 41,0 g. Z toho cukry: 31,0 g. Vláknina: 4,7 g. Bílkoviny: 8,6 g. Sůl: 0,43 g. |
Skladování: | Skladujte při teplotě 18 - 23 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Po otevření spotřebujte do 3 dnů. |
Legislativní zařazení: | Trvanlivé jemné pečivo - bezlepkové |
Bez lepku: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.