Lískové ořechy 100 g COUNTRY LIFE
Kód: C01.142015Související produkty
Detailní popis produktu
Lískové oříšky se skvěle hodí na přípravu sladkých dezertů, budou ale skvělé i v salátu nebo třeba v rizotu. Můžete z nich připravit i máslo. Pražením jejich chuť ještě více vynikne.
Skvěle se hodí pro přípravu sladkých dezertů. Například v takové ořechové bábovce nebo v brownies se pořádná hrst lískových oříšků určitě neztratí. Můžete si z nich vyrobit i rostlinné, lískooříškové mléko nebo dokonce ořechové máslo. Nebojte se je přidat ani do slaných jídel, jako je například salát či rizoto. Nasekanými lískovými oříšky můžete dozdobit i zeleninové krémové polévky. Po opražení se jejich chuť ještě více zvýrazní.
Lískové ořechy jsou také výborným základem pro pečené i nepečené cukroví nebo různé raw dobroty. Můžete je zobat jen tak nebo smíchat se sušeným ovocem a přibalit jako zdravou svačinu do školy, do práce či na cesty. Ozdobte si s nimi ranní kaši nebo nasekejte do domácího müsli. Z lískových oříšků si můžete svoji domácí zdravější verzi lískooříškové pomazánky.
Využití:
- cukroví - rozmixované ořechy smíchejte s rozmixovaným sušeným ovocem a třeba karobem a uválejte kuličky, které následně obalte ve strouhaném kokosu
- zmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana udělají dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovat
- polévky - nahrubo nasekané ořechy jsou vhodné k ozdobení polévek na talíři
- snídaně - oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kaši
- dezerty - studené nebo pečené, ořechy se výborně hodí do těst, krémů nebo s nimi hotové pokrmy jednoduše posypte
- rizoto, kuskus - předem namočené oříšky nasekejte a přidejte do zeleninového rizota nebo kuskusu
- saláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání ořechů
- pomazánky - namočené ořechy rozmixujte s luštěninami nebo zeleninou, kešu dobře chutnají například s mrkví
- nugátový krém
- cranachan - tradiční bezlepkový skotský dezert
- cizrnová karobela - sladká pomazánka s oříšky
- ořechové máslo - opražené ořechy rozmixujte, máslo můžete nechat neutrální a zahušťovat s ním třeba omáčky, také ho můžete osladit sirupem a namazat ho na pečivo
Lískové oříšky rostou na keři s názvem líska obecná. Vyskytuje se hlavně v Evropě a její plody se využívají převážně v potravinářství. Krom toho se z ořechů získává také olej do kosmetických a malířských produktů. Dřevo lísky je používáno především v lidovém umění.
Složení:
LÍSKOVÉ OŘECHY jádra. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů.
Alergeny:
Skořápkové plody
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Suché skořápkové plody – lískové ořechy.
Země původu:
Turecko
Příprava / určení:
Určeno k přímé spotřebě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Lískové oříšky |
---|---|
Hmotnost: | 0.11 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 20 |
Jedná se o BIO výrobek?: | NE |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>2659kJ/633kcal. Tuky:56,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:4,9g. Sacharidy:12,0g. z toho cukry:2,3g. Vláknina:8,6g. Bílkoviny:16,0g. Sůl:0,01g</p> |
Složení produktu: | LÍSKOVÉ OŘECHY jádra. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů. |
Minimální trvanlivost: | 243 |
Země původu: | Země neznámá |
EANs: | 18595016598393, 8595016596033, 8595016598396 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2020-05-21T20:11:37 --><p>Skvěle se hodí pro přípravu sladkých dezertů. Například v takové ořechové bábovce nebo v brownies se pořádná hrst lískových oříšků určitě neztratí. Můžete si z nich vyrobit i rostlinné, lískooříškové mléko nebo dokonce ořechové máslo. Nebojte se je přidat ani do slaných jídel, jako je například salát či rizoto. Nasekanými lískovými oříšky můžete dozdobit i zeleninové krémové polévky. Po opražení se jejich chuť ještě více zvýrazní.</p><p>Lískové ořechy jsou také výborným základem pro pečené i nepečené cukroví nebo různé raw dobroty. Můžete je zobat jen tak nebo smíchat se sušeným ovocem a přibalit jako zdravou svačinu do školy, do práce či na cesty. Ozdobte si s nimi ranní kaši nebo nasekejte do domácího müsli. Z lískových oříšků si můžete svoji domácí zdravější verzi lískooříškové pomazánky.</p><p>Téma ořechů jsme detailně zpracovali v časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty05_podzim2013_web?e=26874338/42878894">Dobroty podzim 2013</a>.<br /><br /><strong>Využití:</strong></p><ul><li>cukroví - rozmixované ořechy smíchejte s rozmixovaným sušeným ovocem a třeba karobem a uválejte kuličky, které následně obalte ve strouhaném kokosu</li><li>zmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana udělají dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovat</li><li>polévky - nahrubo nasekané ořechy jsou vhodné k ozdobení polévek na talíři</li><li>snídaně - oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kaši</li><li>dezerty - studené nebo pečené, ořechy se výborně hodí do těst, krémů nebo s nimi hotové pokrmy jednoduše posypte</li><li>rizoto, kuskus - předem namočené oříšky nasekejte a přidejte do zeleninového rizota nebo kuskusu</li><li>saláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání ořechů</li><li>pomazánky - namočené ořechy rozmixujte s luštěninami nebo zeleninou, kešu dobře chutnají například s mrkví</li><li>nugátový krém - recept najdete v časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty05_podzim2013_web?e=26874338/42878894">Dobroty podzim 2013</a> na str. 3</li><li>cranachan - tradiční bezlepkový skotský dezert hledejte v časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty06_zima2013-14_web?e=26874338/42878872">Dobroty zima 2013-14</a> na str. 17</li><li>cizrnová karobela - jak na tuto sladkou pomazánku s oříšky zjistíte v <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty17_podzim2016_web?e=26874338/40444459">Dobrotách podzim 2016</a> (str. 23)</li><li>ořechové máslo - opražené ořechy rozmixujte, máslo můžete nechat neutrální a zahušťovat s ním třeba omáčky, také ho můžete osladit sirupem a namazat ho na pečivo</li></ul><p>Lískové oříšky rostou na keři s názvem líska obecná. Vyskytuje se hlavně v Evropě a její plody se využívají převážně v potravinářství. Krom toho se z ořechů získává také olej do kosmetických a malířských produktů. Dřevo lísky je používáno především v lidovém umění.</p> |
Návod k použití: | Určeno k přímé spotřebě. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>2659kJ/633kcal. Tuky:56,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:4,9g. Sacharidy:12,0g. z toho cukry:2,3g. Vláknina:8,6g. Bílkoviny:16,0g. Sůl:0,01g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Suché skořápkové plody – lískové ořechy. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.