Kuskus 500 g COUNTRY LIFE
Kód: C01.262012Související produkty
Detailní popis produktu
Bezvaječné těstoviny ze sušené pšeničné krupice. Oceníte snadnou a rychlou přípravu a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo rýže.
Úžasně lehký a vždy ochotný přijmout nové chutě a vůně! Využijte toho a místo vody jej připravujte z vývaru nebo s pomocí šťávy z jídla.
Využití:
- příloha - místo klasických těstovin můžete použít tuto exotičtější variantu, nebojte se kuskus kombinovat i s luštěninami
- rizoto - kuskus smíchejte se svou oblíbenou zeleninou, tofu nebo houbami
- saláty - těstoviny dobře chutnají i s čerstvou zeleninou a můžou tak být svěžím letním jídlem
- kuskusovník - kuskus můžete zapéct
- zavářka - v polévce kuskus dobře funguje jako klasická zavářka
- nasladko - se sirupem, ovocem, oříšky a se smetanou vytvoříte z kuskusu i chutné sladké jídlo
Běžný kuskus se nemusí vařit, stačí zalít jej dvojnásobným množstvím vody a nechat pod pokličkou 10 minut dojít, mezitím párkrát vidličkou prokypřit.
Jméno kuskus je převzaté z arabštiny, jedná se totiž o tradiční severoafrické jídlo. Postupem času se rozšířilo do celého světa. Kuskus je spařená a do kuliček tvarovaná krupice. K jeho výrobě se používá pšenice, proso i ječmen. Často je zaměňován s bulgurem, bulgur ale není z krupice, nýbrž z pšeničných krupek.
Složení:
PŠENIČNÁ krupice.
Alergeny:
Lepek
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Těstoviny sušené bezvaječné.
Země původu:
Evropská unie
Příprava / určení:
Kuskus zalijte vroucí vodou v poměru 1:2 (2 díly vody na 1 díl kuskusu). Nechte 15 minut odstát.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kuskus |
---|---|
Hmotnost: | 0.504 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1478 kj / 349 kcal |
Tuky: | 1,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 70 g |
z toho cukry: | 2,5 g |
Bílkoviny: | 12 g |
Sůl: | 0,01 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.