Krupice kukuřičná 400 g COUNTRY LIFE
Kód: C01.213006Související produkty
Detailní popis produktu
Krupice z kukuřice v biokvalitě. Jde o nahrubo umletou kukuřici. Krupice se skvěle hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.
Využití:
- kaše - z krupice můžete připravit chutnou kaši
- zahušťování - krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, především polévek
- knedlíky, halušky, noky - krupici dobře využijete i při přípravě vařených příloh
- nákyp - z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte tuto směs střídavě s ovocem, poté nechte vše zapéct 15 minut na 200 °C, při podávání můžete dozdobit sirupem
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která dorůstá až do šesti metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.
Složení:
Kukuřice. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Skladování:
Skladujte v teplotách do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek – krupice.
Země původu:
Česká republika
Příprava / určení:
Používá se na přípravu kaší, polenty nebo jako zavářka do polévek.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ostatní mouky a krupice |
---|---|
Hmotnost: | 0.403 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1334 kj / 319 kcal |
Tuky: | 2,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,9 g |
Sacharidy: | 75 g |
z toho cukry: | 2,5 g |
Bílkoviny: | 6,5 g |
Sůl: | 0,36 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.