Krupice kukuřičná 400 g COUNTRY LIFE
Kód: C01.213006Související produkty
Detailní popis produktu
Krupice z kukuřice v biokvalitě. Jde o nahrubo umletou kukuřici. Krupice se skvěle hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.
Využití:
- kaše - z krupice můžete připravit chutnou kaši
- zahušťování - krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, především polévek
- knedlíky, halušky, noky - krupici dobře využijete i při přípravě vařených příloh
- nákyp - z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte tuto směs střídavě s ovocem, poté nechte vše zapéct 15 minut na 200 °C, při podávání můžete dozdobit sirupem
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která dorůstá až do šesti metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.
Složení:
Kukuřice. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Skladování:
Skladujte v teplotách do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek – krupice.
Země původu:
Česká republika
Příprava / určení:
Používá se na přípravu kaší, polenty nebo jako zavářka do polévek.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ostatní mouky a krupice |
---|---|
Hmotnost: | 0.418 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | NE |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1334kJ/319kcal. Tuky:2,5g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,9g. Sacharidy:75,0g. z toho cukry:2,5g. Vláknina:4,0g. Bílkoviny:6,5g. Sůl:0,36g</p> |
Složení produktu: | Kukuřice. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. |
Minimální trvanlivost: | 183 |
Země původu: | Země neznámá |
EANs: | 8595016581626, 18595016581623, 8595016591625 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2021-11-12T11:42:00 --><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>kaše - z krupice můžete připravit chutnou kaši, v našem časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty15_jaro-2016_web?e=26874338/42629726">Dobroty jaro 2016</a> najdete tipy, jak kaši sladit, z čeho ji vařit, čím ji ochutit nebo co do ní přidat</li><li>zahušťování - krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, hodí se především do polévek</li><li>knedlíky, halušky, noky - krupici dobře využijete i při přípravě vařených příloh</li><li>nákyp - z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte tuto směs střídavě s ovocem, poté nechte vše zapéct 15 minut na 200 °C, při podávání můžete dozdobit sirupem</li></ul><p>Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě. <br />Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy. <br /></p><p> </p> |
Návod k použití: | Používá se na přípravu kaší, polenty nebo jako zavářka do polévek. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1334kJ/319kcal. Tuky:2,5g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,9g. Sacharidy:75,0g. z toho cukry:2,5g. Vláknina:4,0g. Bílkoviny:6,5g. Sůl:0,36g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte v teplotách do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Mlýnský obilný výrobek – krupice. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.