Kroupy ječné 500 g BIO PROBIO
Kód: C01.210002Související produkty
Detailní popis produktu
Tradiční ječné kroupy v biokvalitě. Jsou vhodné na polévku, pomazánku, kaši nebo jako příloha. Chutné naslano i nasladko. Po uvaření velmi nabydou na objemu.
Využití
- polévka - osmažte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte sladkou i pálivou papriku a bobkový list, také nakrájené brambory, mrkev a petržel, zalijte vývarem a vařte, pak přidejte předem uvařené ječné kroupy, špaldu, cizrnu a fazole, povařte, zahusťte a ochuťte
- kroupový kuba - na pánev nasypte kroupy, cibuli, sušené hříbky a zalijte vodou, osolte a duste doměkka, po vyvaření vody přidejte majoránku, utřený česnek, podávejte s kyselým zelím
- salát - uvařené kroupy smíchejte s rajčátky, pórkem, paprikou, rukolou a petrželovou natí, zalijte podmáslím s prolisovaným česnekem a solí, zasypte slunečnicovým semínkem
- příloha - z krup můžete připravit originální přílohu k masu nebo zelenině
- placky - uvařené a namleté kroupy skvěle lepí a jsou dobrým základem karbanátků či sekané
- kaše - zcela doměkka uvařené kroupy dobře poslouží jako kaše, dochucujte dle libosti naslano i nasladko
- pomazánka - trochu rozvařte kroupy, osmahněte cibulku, česnek, kmín s pepřem a solí, stáhněte z plotny a přidejte sušené lahůdkové droždí, kroupy smíchejte se směsí z pánve, s trochou hořčice a rozmixujte, dle potřeby dejte vodu a olej, nakonec vmíchejte posekaný koriandr a petržel
Před vařením kroupy properte ve vlažné vodě a poté sceďte. Následné kroupy zalijte vodou, které by mělo být aspoň čtyřikrát více než krup. Ve vodě je nechte asi 30 minut odstát a poté je začněte vařit. Kroupy značně nabydou na objemu a změknou. Pokud přidáváte kroupy do polévky, omáčky nebo teplého zeleninového jídla, vždy je předtím uvařte zvlášť. Polévka nebo jídlo by mohlo být vařením krup zakalené.
Kroupy jsou ječná lehce obroušená zrna. Lze je nazvat jako "polo-celozrnný produkt", jelikož obsahují část obalu a celý klíček. Zajímavostí je, že kroupy jsou velmi oblíbené u hráčů National Football League, kteří je konzumují vždy den před zápasem. Zrno ječmene tvoří pět částí: 2 vrstvy nestravitelných slupek, aleuronová vrstva, endosperm a střed se škrobem.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
JEČMEN*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny:
Lepek
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek - kroupy.
Země původu:
Česká republika
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Před přípravou kroupy propláchněte, vložte do hrnce se studenou vodou, osolte, přidejte kapku oleje a vařte pod poklicí bez míchání. Po 20–30 min. vaření je zrno křupavé, po 50 minutách rozvařené a vhodné do pomazánek a nákypů. Po uvaření nechte 5 minut dojít.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ostatní obiloviny - otruby, pšenice, polenta, špaldová kaše |
---|---|
Hmotnost: | 0.503 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1480 kj / 350 kcal |
Tuky: | 2,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,5 g |
Sacharidy: | 68 g |
z toho cukry: | 0,7 g |
Bílkoviny: | 9,2 g |
Sůl: | 0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.