Kmín římský mletý mateřský 40 g BIO SONNENTOR
Kód: C01.411114Související produkty
Detailní popis produktu
Kmín je nepostradatelné koření pro přípravu cizrnové pomazánky hummusu. V biokvalitě.
Právě římský kmín dodává tu typickou chuť. Kmín je typické koření indické kuchyně. a také je součástí mnoha směsí koření. Nejznámější je Garamské koření - Masala. Nepostradatelné koření pro přípravu cizrnové pomazánky hummusu. Právě římský kmín mu dodává jeho typickou chuť .
Římský kmín je sice křížencem klasického kmínu, svou chutí se však dost líší. Jeho chuť je velmi pronikavá a lehce nahořklá. Používá se zejména v arabské a indické kuchyni. V arabské kuchyni se přidává do již zmíněného hummusu a v indické je pak součástí směsí koření, jako je kari, garam masala nebo tandoori. Římský kmín nesmí chybět také v mexické specialitě chilli con carne.
Nemusíte ho používat jen na slané pokrmy - v Indii se z něj dokonce připravují i limonády. Stejně jako jeho tradiční, rozšířenější bratr působí proti nadýmání a pomáhá s trávením těžších jídel. Při kořenění s římským kmínem na to jděte pozvolna. Je velké umění to s ním nepřehnat a přidat do jídla tak akorát. Pro zintenzivnění a paradoxně i zjemnění chuti je dobré ho krátce nasucho orestovat.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Římský kmín mletý* (Cuminum cyminum). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Skladování:
Skladovat v suchu a chladu.
Legislativní zařazení:
Kmín římský.
Země původu:
Česká republika
Certifikace:
CZ-BIO-002
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Používá se k ochucení pečiva, polévek, na pečení i do kysaného zelí.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.042 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.