Kešu ořechy 100 g BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.140043Související produkty
Detailní popis produktu
Kešu ořechy mají lehce nasládlou a jemnou delikátní chuť. Využít je můžete v klasických sladkých receptech, ale i v exotických pokrmech. Pro lepší stravitelnost je můžete namáčet i pražit. Jejich rozmixováním získáte navíc další širokou škálu použití. V biokvalitě.
Chuť ořechu je sladší a méně intenzivnější než třeba u arašídů nebo vlašských ořechů. Hodí se tak do jídel, kde chcete mít jen jemný náznak oříškové chutě.
Využití:
- snídaně - kešu oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kaši
- ořechové máslo - opražené ořechy rozmixujte, máslo můžete nechat neutrální a zahušťovat s ním třeba omáčky, také ho můžete osladit sirupem a namazat ho na pečivo
- pesto - v mixéru promíchejte bazalku, česnek, špetku soli, olej a kešu oříšky
- polévky - nahrubo nasekané ořechy jsou vhodné k ozdobení polévek
- asijská kuchyně - ať už připravujete asijské nudle s tofu, smaženou rýži nebo curry, s kešu ořechy určitě neuděláte chybu, když je do svého receptu přidáte
- rizoto, kuskus - předem namočené oříšky nasekejte a přidejte do zeleninového rizota nebo kuskusu
- saláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání kešu ořechů
- pomazánky - namočené ořechy rozmixujte s luštěninami nebo zeleninou, kešu dobře chutnají například s mrkví
- nápoje - kešu ve formě másla obohatí i klasické smoothie
- cukroví - rozmixované kešu ořechy smíchejte s rozmixovaným sušeným ovocem a třeba karobem a uválejte kuličky, které následně obalte ve strouhaném kokosu
- zmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana vytvoří dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovat
- dezerty - studené nebo pečené, ořechy se výborně hodí do těst, krémů nebo s nimi hotové pokrmy jednoduše posypte
Aby byly oříšky ještě lahodnější, můžete je namáčet. Kešu stačí ve vodě 2 hodiny a jsou o poznání chutnější, téměř jako čerstvě vyloupané. Pokud zrovna nemáte tolik času, i pár desítek minut zajistí lepší stravitelnost ořechů. Namáčené ořechy vždy po vylití vody nadále skladujte už pouze jen v lednici.
Další možnou úpravou je pražení. Do předehřáté trouby na 180 °C dejte plech s rozloženými oříšky a pražte 5- 15 minut. Během této doby je občas promíchejte. I pražení výrazně zvyšuje stravitelnost, ale chuti kešu naopak přidá na intenzitě.
Kešu ořechy rostou na 12 metrů vysokém stromě s názvem ledvinovník západní. Pěstuje v oblasti tropů a pochází z Brazílie. Plodu stromu se říká "kešu jablko" a nacházejí se v něm jedlé nažky, které známe právě jako ořechy kešu.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu ocení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
KEŠU OŘECHY jádra*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů.
Alergeny:
Skořápkové plody
Skladování:
V suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Země původu:
Vietnam
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
K přímé spotřebě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kešu oříšky |
---|---|
Hmotnost: | 0.11 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 20 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>2410kJ/574kcal. Tuky:49,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:8,8g. Sacharidy:21,0g. z toho cukry:5,0g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:15,0g. Sůl:0,01g</p> |
Složení produktu: | KEŠU OŘECHY jádra*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů. |
Minimální trvanlivost: | 243 |
Země původu: | Indie |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016552244, 18595016552241 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2020-04-21T15:27:30 --><p>Chuť ořechu je sladší a méně intenzivnější než třeba u arašídů nebo vlašských ořechů. Hodí se tak do jídel, kde chcete mít jen jemný náznak oříškové chutě. Detailní popis ořechů a jejich využití najdete v našem časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty05_podzim2013_web?e=26874338/42878894">Dobroty podzim 2013</a>.</p><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>snídaně - kešu oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kaši</li><li>ořechové máslo - opražené ořechy rozmixujte, máslo můžete nechat neutrální a zahušťovat s ním třeba omáčky, také ho můžete osladit sirupem a namazat ho na pečivo</li><li>pesto - v mixéru promíchejte bazalku, česnek, špetku soli, olej a kešu oříšky</li><li>polévky - nahrubo nasekané ořechy jsou vhodné k ozdobení polévek</li><li>asijská kuchyně - ať už připravujete asijské nudle s tofu, smaženou rýži nebo curry, s kešu ořechy určitě neuděláte chybu, když je do svého receptu přidáte</li><li>rizoto, kuskus - předem namočené oříšky nasekejte a přidejte do zeleninového rizota nebo kuskusu</li><li>saláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání kešu ořechů</li><li>pomazánky - namočené ořechy rozmixujte s luštěninami nebo zeleninou, kešu dobře chutnají například s mrkví</li><li>nápoje - kešu ve formě másla obohatí i klasické smoothie</li><li>cukroví - rozmixované kešu ořechy smíchejte s rozmixovaným sušeným ovocem a třeba karobem a uválejte kuličky, které následně obalte ve strouhaném kokosu</li><li>zmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana vytvoří dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovat</li><li>dezerty - studené nebo pečené, ořechy se výborně hodí do těst, krémů nebo s nimi hotové pokrmy jednoduše posypte</li></ul><p>Aby byly oříšky ještě lahodnější, můžete je namáčet. Kešu stačí ve vodě 2 hodiny a jsou o poznání chutnější, téměř jako čerstvě vyloupané. Pokud zrovna nemáte tolik času, i pár desítek minut zajistí lepší stravitelnost ořechů. Namáčené ořechy vždy po vylití vody nadále skladujte už pouze jen v lednici.<br /><br />Další možnou úpravou je pražení. Do předehřáté trouby na 180 °C dejte plech s rozloženými oříšky a pražte 5- 15 minut. Během této doby je občas promíchejte. I pražení výrazně zvyšuje stravitelnost, ale chuti kešu naopak přidá na intenzitě.<br /><br />Nejen o namáčení a pražení ořechů se dočtete na našem blogu <a href="https://www.countrylife.cz/orechy-jak-namacet-prazit-nebo-vyrabet-mleko">zde</a>.</p><p>Kešu ořechy rostou na 12 metrů vysokém stromě s názvem ledvinovník západní. Pěstuje v oblasti tropů a pochází z Brazílie. Plodu stromu se říká "kešu jablko" a nacházejí se v něm jedlé nažky, které známe právě jako ořechy kešu.</p><p>Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu ocení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.</p><p>Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem <a href="https://www.countrylife.cz/bioserial">bioseriálu</a>.</p> |
Návod k použití: | K přímé spotřebě. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 2410 kJ / 574 kcal. Tuky: 49,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 8,8 g. Sacharidy: 21,0 g. Z toho cukry: 5,0 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 15,0 g. Sůl: 0,01 g. |
Skladování: | V suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.