Karobový prášek tmavý 500 g BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.521004Související produkty
Detailní popis produktu
Karob je alternativou čokolády v biokvalitě. Tmavý je více pražený než světlý. Široké využití v kuchyni podobně jako klasické kakao. Vytvoříte z něj pečené i nepečené dezerty, domácí nutellu nebo tradiční cukroví.
Využití:
- pečení - všude tam, kam byste při pečení dali kakao, můžete dát karob
- nepečené dezerty
- pomazánky
- cukroví
- kaše - místo kakaa můžete na ochucení kaše použít karob
- nápoje - karob přidejte třeba do smoothie
- karobové kuličky - 100 g kešu, 50 g sušených meruněk, 60 g datlí, 40 g loupaného konopného semínka, 1 lžičku kůry z biopomeranče, 2 lžíce šťávy z biopomeranče, 2 lžíce kokosového oleje a 2 lžíce karobového prášku rozmixujte, tvarujte kuličky, obalujte v karobu
Karob (svatojánský chléb) je chutnou alternativou kakaa. Pochází ze stromu s názvem rohovník obecný, který roste hlavně na Středním východě. Zde se pěstuje už nejméně 4 000 let. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Díky jemné konzistenci není třeba ani přidávat velké množství tuku, což je při výrobě čokolády běžné.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Karobový prášek tmavý*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70%.
Legislativní zařazení:
Karobový prášek tmavý.
Země původu:
Španělsko
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
V receptech používejte místo kakaa a čokolády.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kakao a karob |
---|---|
Hmotnost: | 0.507 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1304 kj / 302 kcal |
Tuky: | 4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 1 g |
Sacharidy: | 39 g |
z toho cukry: | 26 g |
Bílkoviny: | 5,2 g |
Sůl: | 0,02 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.