Jáhly 500 g COUNTRY LIFE
Kód: C01.113001Související produkty
Detailní popis produktu
Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. Velmi snadná příprava a široké využití v kuchyni. Jsou skvělým základem pro výživné kaše, koláče a nákypy. Děti si jáhlovou kaši s ovocem zamilují stejně jako dětskou krupičku.
Základ pro výživné kaše, koláče a nákypy. Děti si jáhlovou kaši s ovocem zamilují stejně jako dětskou krupičku.
Jáhly patří mezi poměrně zapomenutou obilninu, na kterou nedaly dopustit naše prababičky. Naštěstí se vrací zase na výsluní. Jsou neskutečně univerzální, můžete je připravovat na sladko i na slano. Jsou skvělým obohacením jídelníčku a výbornou změnou oproti v dnešní době až nadužívané pšenici. Na jáhlách si navíc mohou pochutnat i celiaci, neboť jsou přirozeně bezlepkové.
Tipy a recepty:
- polévky
- sladké pečení
- kaše - jáhly mohou rozšířit vaše snídaňové kaše o další typ obiloviny, také jáhlovou kaši můžete použít jako přílohy třeba ke grilované zelenině
- rizoto - nahraďte klasickou rýži v rizotu jáhly
- placky - z vařených jáhel, kostiček zeleniny, česneku, bylinek a krupice vytvarujete a usmažíte výborné placičky
- nádivky - uvařené jáhly smíchejte například s restovanou cibulkou, sýrem a bylinkami, naplňte směsí papriky a zapečte je
- slané koláče - jáhly mohou být i základem pro jahelný quiche nebo nákyp
- knedlíky - pro celiaky z jáhel připravíte jahelné knedlíky jako chutnou alternativu těch klasických
Jáhly je třeba skladovat v chladu a v letních dnech je raději uschovejte do lednice. Nedoporučuje se je nakupovat do zásoby, protože mají tendenci žluknout. Také je vhodné jáhly před vařením spařit, zbaví se tak hořké chutí, která se u nich může vyskytnout. Po spaření je stačí vařit 15 až 20 minut a nechat dojít pod pokličkou.
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo.
Jedná se o obilovinu vhodnou pro bezlepkovou dietu.
Složení:
Jáhly. Může obsahovat stopy lepku.
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Jáhly.
Země původu:
Ukrajina
Příprava / určení:
Propláchnuté jáhly vařte v dvojnásobném množství vody cca 15 minut.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jáhly |
---|---|
Hmotnost: | 0.519 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | NE |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1506kJ/356kcal. Tuky:3,4g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,4g. Sacharidy:70,0g. z toho cukry:1,6g. Vláknina:3,0g. Bílkoviny:9,3g. Sůl:0,01g</p> |
Složení produktu: | Jáhly. Může obsahovat stopy lepku. |
Minimální trvanlivost: | 243 |
Země původu: | Země neznámá |
EANs: | 8595016598082, 8595016591090, 18595016598089 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2020-04-21T14:18:41 --><p>Základ pro výživné kaše, koláče a nákypy. Děti si jáhlovou kaši s ovocem zamilují stejně jako dětskou krupičku.</p><p>Jáhly patří mezi poměrně zapomenutou obilninu, na kterou nedaly dopustit naše prababičky. Naštěstí se vrací zase na výsluní. Jsou neskutečně univerzální, můžete je připravovat na sladko i na slano. Jsou skvělým obohacením jídelníčku a výbornou změnou oproti v dnešní době až nadužívané pšenici. Na jáhlách si navíc mohou pochutnat i celiaci, protože jsou přirozeně bezlepkové.<br /><br /><strong>Tipy a recepty:</strong></p><ul><li>polévky - jak přidat jáhly do polévky se dozvíte v jarních <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty11_jaro-2015_web_35de1733193f7a?e=26874338/42630029">Dobrotách 2015</a> na str. 12</li><li>sladké pečení - tipy na sladké dezerty z jáhel najdete v časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty08_leto2014_web?e=26874338/42878697">Dobroty léto 2014</a> na str. 10 a také v jarních <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty03-jaro2013-web?e=26874338/42879049">Dobrotách 2013</a> na str. 8</li><li>kaše - jáhly mohou rozšířit vaše snídaňové kaše o další typ obiloviny, také jáhlovou kaši můžete použít jako přílohy třeba ke grilované zelenině</li><li>rizoto - nahraďte klasickou rýži v rizotu jáhly</li><li>placky - z vařených jáhel, kostiček zeleniny, česneku, bylinek a krupice vytvarujete a usmažíte výborné placičky</li><li>nádivky - uvařené jáhly smíchejte například s restovanou cibulkou, sýrem a bylinkami, naplňte směsí papriky a zapečte je</li><li>slané koláče - jáhly mohou být i základem pro jahelný quiche nebo nákyp</li><li>knedlíky - pro celiaky z jáhel připravíte jahelné knedlíky jako chutnou alternativu těch klasických</li></ul><p>Jáhly je třeba skladovat v chladu a v letních dnech je raději uschovejte do lednice. Nedoporučuje se je nakupovat do zásoby, protože mají tendenci žluknout. Také je vhodné jáhly před vařením spařit, zbaví se tak hořké chutí, která se u nich může vyskytnout. Po spaření je stačí vařit 15 až 20 minut a nechat dojít pod pokličkou.<br /><br />Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo.<br /><br />Jedná se o obilovinu vhodnou pro bezlepkovou dietu. </p> |
Návod k použití: | Propláchnuté jáhly vařte v dvojnásobném množství vody cca 15 minut. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1506kJ/356kcal. Tuky:3,4g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,4g. Sacharidy:70,0g. z toho cukry:1,6g. Vláknina:3,0g. Bílkoviny:9,3g. Sůl:0,01g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Jáhly. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.