iPlody Mandle jádra natural 100 g
Kód: I01.B124Související produkty
Detailní popis produktu
Mandle jsou bohaté především na vlákninu, bílkoviny a mají vysokou energetickou hodnotu. Obsahují hodně vitamínů a minerálů, a to zejména vitamín B, B2, E, Kyselinu listovou, draslík, železo, zinek, vápník a hořčík.Ve 100 g neloupaných mandlí se nachází průměrně 25 % bílkovin, 9 % sacharidů, 66 % tuků a až 12 % vlákniny.
Na co je dobré jíst mandle?
Snad každý už slyšel o volných radikálech, které neustále napadají naše tělo. Proti nim bojují antioxidanty, jež chrání naše buňky. Jedním z nejdůležitějších antioxidantů je vitamín E, kterého mandle obsahují dostatek. Kromě toho jsou bohaté na vlákninu, jak rozpustnou, tak nerozpustnou, což je nezbytné pro správné fungování trávicího systému. Mandle jsou také zdrojem mnoha minerálů jako hořčík, měď, fosfor a mangan. Mangan je důležitý pro tvorbu krve, regulaci cholesterolu a růst plodu. Nejvíce prospěšných látek se nachází ve slupce mandlí, takže pokud je rádi jíte samotné, zvolte neloupané.
Kolik mohu sníst mandlí za den?
Mandle mají ve srovnání s jinými ořechy nižší kalorickou hodnotu, což znamená, že si je můžete s chutí dopřát kdykoliv během dne. Doporučená denní dávka pro dospělého člověka je přibližně 30 g, tedy asi jedna hrstka.
Proč se musí namáčet mandle?
Mandle se doporučují namáčet, jelikož se lépe tráví, jsou měkčí a jemnější.
Co je to mandle?
Mandle, semena mandloně obecné, mají své kořeny na středním východě. Tento strom, známý také jako mandlovník, prospívá hlavně v subtropických oblastech, které jsou ideální i pro jiné plodiny, jako jsou tabák, olivy či pomeranče. Mandlovníky se však pěstují i u nás, především na Moravě.
Mandle jsou skvělou svačinou, perfektní na pečení, výrobu marcipánu nebo třeba pálenky. Hodí se do sladkých i slaných pokrmů, celé nebo nasekané. Mohou být základem pokrmů nebo jen ozdobou. Přidejte je do granoly nebo je využijte při výrobě pesta. Z loupaných mandlí můžete také vyrobit mandlové mléko nebo máslo, což ocení vegetariáni, vegani a lidé s intolerancí laktózy. Mandlová mouka je navíc přirozeně bezlepková, což potěší všechny celiaky.
Druhy mandlí:
mandle v mléčné čokoládě,
mandle "Raffaello",
mandle s příchutí chilli,
mandle ve slaném karamelu,
mandle tiramisu,
mandle v mléčné čokoládě se skořicí,...
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mandle |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Velikost balení: | 100 g |
Doba dodání: | 5 dní |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.