Himalájská sůl
Kód: V01.170Související produkty
Detailní popis produktu
V posledních desetiletích hraje v potravinovém průmyslu důležitou roli schopnost potravin přečkat v požadovaném stavu uskladnění a přepravu. Není neobvyklé, že i přírodní mořská sůl bývá ochuzena o mnoho svých minerálů a dalších živin, dochází tudíž ke zpětnému přidávání jódu. Vzniká tak často rafinovaná jodizovaná sůl, která je ochuzena o důležité živiny a minerály. Navíc na její vstřebání a vyloučení každého gramu této soli je třeba 23 hodin a velké množství vody. Nedostatek vody poté zpomaluje náš metabolismus a toxiny se rychleji usazují v tkáních.V Himalájích, se nacházejí doly, které byly ponechány bez doteku po milióny let. Himalájská sůl díky působení vrstev povrchu kombinuje 84 různých minerálů, které jsou velmi důležité pro velké množství metabolických procesů. Jedná se o formu získávání přírodní formy minerálů. Jedním z poznávacích prvků je železo, které dává soli její typickou barvu – čím větší obsah železa, tím růžovější je barva.
pomáhá dodat tělu vodu a důležité, čisté, minerály
vytváří zásadité prostředí v těle
udržuje rovnováhu mezi kyselým a zásaditým prostředím v těle
podporuje metabolické procesy
udržuje stálý poměr všech prvků v lidském těle
obsahuje železo: důležité pro krvetvorbu
vyvážený poměr sodíku a draslíku: správná funkce nervové soustavy (přenos nervových vzruchů)
Složení: 100% Himalájská krystalická sůl
Nutriční hodnoty
ve 100 g
Energetická hodnota
12 kJ/3 kcal
Tuky
<0,4 g
z toho nasycené
0,3 g
Sacharidy
<0,1 g
z toho cukry
0,05 g
Vláknina
<0,5 g
Bílkoviny
0,94 g
Sůl**
94,1 g
Vápník
205 mg (25,6 %)*
Draslík
618 mg (30,9 %)*
Železo
105,4 mg (752,9 %)*
* referenční hodnoty příjmu
** pouze ve formě přírodně se vyskytujícího sodíku
Použití: zdravá náhrada stolní soli, lze ji použít i do koupele, pro pročištění nosních dutin, jako přísadu do pleťových masek nebo pro rehydrataci.
Skladujte na chladném, temném a suchém místě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sůl |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.