GRIZLY Xanthanová guma 100 g

Kód: G02.GXG500
59 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
23.5.2024

Detailní informace

Detailní popis produktu

GRIZLY Xanthanová guma 100 g

Vlastnosti a výhody: Xantanová guma se získává fermentací sacharidů za pomoci bakterie Xanthomonas campestris. Skvěle na sebe váže vodu, čehož se dá skvěle využít především při náhradě lepku. Pečivo se s xantanem daleko méně drobí, lépe drží tvar a vydrží daleko déle vláčnější.

Použití: Xantan můžete používat jak při klasickém pečení, tak při přípravě pečiva v domácí pekárně. Přidává se zamíchaný do mouky a může se použít nejen do kynutého těsta, ale například i do lineckého, piškotového, třeného, odpalovaného, nebo listového těsta.

Dávkování: Při přípravě bezlepkových výrobků se dává 1 až 2 g xantanové gumy na 1 kilogram všech suchých hmot použitých při přípravě těsta.


Administrativní zařazení: Přídatná látka
Složení: Xantanová guma 100 %
Země původu: Čína
Skladování: Skladujte na tmavém, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Xantanová guma se používá na přípravu bezlepkových potravin. Jedná se o přírodní stabilizátor a emulgátor.



































Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 762 kJ / 182 kcal
Tuky: 0,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 4,6 g
z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 3,64 g
Sůl: 0 g
Alergeny: Lepek, Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši

Doplňkové parametry

Kategorie: Doplňky na pečení a vaření
BALENI: 100 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: