GRIZLY Xanthanová guma 100 g
Kód: G02.GXG500Související produkty
Detailní popis produktu
GRIZLY Xanthanová guma 100 g Vlastnosti a výhody: Xantanová guma se získává fermentací sacharidů za pomoci bakterie Xanthomonas campestris. Skvěle na sebe váže vodu, čehož se dá skvěle využít především při náhradě lepku. Pečivo se s xantanem daleko méně drobí, lépe drží tvar a vydrží daleko déle vláčnější. Použití: Xantan můžete používat jak při klasickém pečení, tak při přípravě pečiva v domácí pekárně. Přidává se zamíchaný do mouky a může se použít nejen do kynutého těsta, ale například i do lineckého, piškotového, třeného, odpalovaného, nebo listového těsta. Dávkování: Při přípravě bezlepkových výrobků se dává 1 až 2 g xantanové gumy na 1 kilogram všech suchých hmot použitých při přípravě těsta. Administrativní zařazení: Přídatná látka Složení: Xantanová guma 100 % Země původu: Čína Skladování: Skladujte na tmavém, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Xantanová guma se používá na přípravu bezlepkových potravin. Jedná se o přírodní stabilizátor a emulgátor.Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 762 kJ / 182 kcal |
Tuky: | 0,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 4,6 g |
z toho cukry: | 0 g |
Bílkoviny: | 3,64 g |
Sůl: | 0 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Doplňky na pečení a vaření |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
BALENI: | 100 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.