GRIZLY Švestky bez pecky jemné 1000 g
Kód: GRIZLY.3580Detailní popis produktu
GRIZLY Švestky bez pecky jemné 1000 g. Administrativní zařazení: Sušené ovoce Složení: Sušené švestky (Ashlock) 99,4 %, konzervant E202: sorban draselný, rostlinný olej 0,5 %. Země původu: Argentina, Bulharsko Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Sušené švestky se vyrábí z celých, zralých, čerstvých tmavo modrých až fialových švestek. Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka nebo taky švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka. Sušené švestky mají tmavě modrou až černou barvu a obsahují především sacharidy ve formě glukózy a sacharózy. Švestky mohou obsahovat kousky pecek nebo pecky celé. Použití: Sušené švestky využijete na pečení koláčů, vyrábění raw dezertů nebo švestkových omáček. Skvěle osladí vaši snídani, ať už si rádi pochutnáváte na ovesné kaši , muesli nebo jáhlách. Švestky jsou pochoutkou už samy o sobě, spolehlivě s nimi zaženete chuť na sladkosti. Pro lepší chuť a strukturu je doporučujeme půl hodiny předem namočit do teplé vody. Poznámka: Najdete u nás dva velmi podobné produkty - Švestky sušené jemné, které si právě prohlížíte, a Švestky sušené. Hlavní rozdíl mezi nimi není ve složení, ani způsobu zpracování, ale v textuře a odrůdě sušených plodů. Švestky sušené jemné totiž pochází zpravidla z Jižní Ameriky, mají tudíž větší přísun slunečního svitu než Švestky sušené, které mají svůj původ v Evropě. To ovlivňuje především již zmiňovanou texturu ovoce. Jihoamerické švestky mají jemnější až mazlavou texturu, jsou šťavnatější a sladší a obzvláště vhodné pro další zpracování, například při pečení. Evropské švestky jsou tvrdší, pevnější a obsahují menší procento vody, jsou výborné jen tak samotné i bez dalšího zpracování, například do vlastních ovocno-oříškových mixů.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.