GRIZLY Himálajská sůl hrubá 1000 g
Kód: G02.GHSH1Související produkty
Detailní popis produktu
GRIZLY Himálajská sůl hrubá 1000g Himálajská sůl, známá v oblasti původu jako "bílé zlato", obsahuje 84 přírodních složek a minerálů, které jsou nezbytné pro zdraví, a to včetně hořčíku, draslíku, vápníku, sodík, fosforu a železa. Typické růžové zbarvení je důsledkem malého množství oxidu železa (rez). Zinek, selen, jód a měď jsou v soli přítomny ve stopovém množství. Obecně je tedy himalájská sůl považována za zdravou sůl, protože neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva a protože jde o přirozeně se vyskytující substanci. Obvykle se tato sůl prodává jako hrubozrnná, ale můžete ji také koupit v jemně namleté formě nebo ve velkých blocích, které mohou být použity k unikátním způsobům servírování kulinářských specialit. Bez ohledu na formu, ceněné přínosy minerálů jsou vždy k dispozici. Situace v konzumaci soli v ČR: Průměrná denní spotřeba je u nás 12 g. Ve zpracovaných potravinách je "schováno" velké množství soli, které si většina lidí nepřipouští. Statistika uvádí, že právě v těchto skrytých zdrojích přijímáme až 80% soli. Pro připomenutí si tedy dovolím uvést ty nejvýznamnější: sýry (zvláště ty tavené), uzeniny, nakládané potraviny, instantní jídla, dochucovadla a některé minerální vody. Dále víme, že jen asi 10 % připadá na přídavek soli při vaření a dosolování a 10 % soli obsahují potraviny přirozeně. Himálajská sůl v bodech: pomáhá dodat tělu vodu a důležité, čisté, minerály vytváří zásadité prostředí v těle udržuje rovnováhu mezi kyselým a zásaditým prostředím v těle podporuje metabolické procesy udržuje stálý poměr všech prvků v lidském těle obsahuje železo: důležité pro krvetvorbu vyvážený poměr sodíku a draslíku: správná funkce nervové soustavy (přenos nervových vzruchů) Složení: sůl himálajská hrubá 100% Skladování: v teplotách od 20-45 °C a vlhkosti vzduchu od 54-87 %. Legislativní zařazení: sůl himálajská jedlá kamenná Země původu: Pakistán Balení a barva : vakuované, barva - bílá Doporučenné dávkování: 1-5g denně (cca maximálně 1 čajová lžička) Znáte už himálajskou sůl? Pokud ne, vyzkoušejte ji, prospějete svému zdraví a skvěle dochutíte Vaše jídlo, avšak i v tomto případě se nedoporučuje soli užívat více jak 5g denně.Výživové hodnoty ve 100 g |
|
Energetická hodnota: |
12 kJ/3 kcal |
Tuky: |
<0,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,3 g |
Sacharidy: |
<0,1 g |
z toho cukry: |
0,05 g |
Vláknina: |
<0,5 g |
Bílkoviny: |
0,94 g |
Sůl**: |
94,1 g |
Vápník |
205 mg (25,6 %)* |
Draslík |
618 mg (30,9 %)* |
Železo |
105,4 mg (752,9 %)* |
* referenční hodnoty příjmu
** pouze ve formě přírodně se vyskytujícího sodíku
Alergeny: Lepek, Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, MěkkýšiDoplňkové parametry
Kategorie: | Sůl |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
BALENI: | 1000 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.