GRIZLY Fazole červená ledvinka 1000 g
Kód: G02.GFCL1Související produkty
Detailní popis produktu
GRIZLY Fazole červená ledvinka 1000 g Administrativní zařazení: Luštěnina Složení: Fazole červená ledvinka 100% Země původu: Ukrajina Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou, tvarem a velikostí. Nejčastěji můžeme najít tyto druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé, černé oko, červené, adzuki, pinto, mungo a další. Fazole se také pěstují na lusky či klíčky, které však řadíme do zeleniny. Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě 90 minut, případně 20 minut v tlakovém hrnci. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha. Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu. Fazole červená ledvinka je větší, má tvar ledvinky, červenou až hnědou barvu a po uvaření do měkka získávají jemně nasládlou chuť. Má svoji tradici především ve Střední Americe, ale také v Africe. U nás k nejznámějším pokrmům patří určitě Mexické Chilli con carne.Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 242 kJ / 297 kcal |
Tuky: | 1,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
Sacharidy: | 36,9 g |
z toho cukry: | 2,1 g |
Vláknina | 15 g |
Bílkoviny: | 22,1 g |
Sůl: | 0,01 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Fazole |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
BALENI: | 1000 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.