GRIZLY Fazole Adzuki 1000 g
Kód: G02.GFAC1Související produkty
Detailní popis produktu
GRIZLY Fazole Adzuki 1000 g Administrativní zařazení: Luštěnina Složení: Fazole Adzuki 100% Země původu: Čína Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Adzuki (někdy psáno i azuki) jsou malé podlouhlé fazolky, rostliny s názvem vigna hranatá (Vigna angularis). Mají svůj původ ve Střední a Východní Asii. U nás se nejčastěji setkáváme s těmito dalšími druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé, černé oko, červené kidney, adzuki, pinto, mungo (vigna zlatá) a další. Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 8 hodin (ideálně přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě asi 45 - 50 minut do změknutí. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Po uvaření dostanou jemnou ořechovou chuť. Jsou vhodné na přípravu polévek, pomazánek, kaší, nákypů a salátů. Fazole adzuki jsou v Japonsku často vařeny se sladkou rýží. Výsledkem je červený pokrm zvaný „Adzuki-mochi“. Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu. Adzuki jsou malé podlouhlé fazolky tmavě červené až hnědé barvy, které mají na jedné straně typickou bílou čárku. Po uvaření dostanou jemnou nasládlou ořechovou chuť. Jsou velice populární v asijské a hlavně japonské kuchyni.Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1377 kJ / 329 kcal |
Tuky: | 0,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 52 g |
z toho cukry: | 3,1 g |
Vláknina | 25 g |
Bílkoviny: | 19,8 g |
Sůl: | 0,03 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Fazole |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
BALENI: | 1000 g |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.