GRIZLY Čočka zelená francouzská 1000 g
Kód: G02.GCZF1000Související produkty
Detailní popis produktu
GRIZLY Čočka zelená francouzská 1000 g Administrativní zařazení: Luštěnina Složení: Čočka zelená francouzská neloupaná 100% Země původu: Kanada, Rusko, Ukrajina Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Čočka jedlá je křovinatá jednoletá rostlina z čeledi bobovitých. Pěstuje se v pěti barevných druzích (červená, černá, hnědá, zelená a žlutá) v oblastech Středomoří a Střední Asii. Čočka zelená pochází původem z Franci. Použití: Není potřeba ji před vařením namáčet, stačí pouze propláchnout. Vaří se krátce asi 15 - 20 minut. Čočka zelená si na rozdíl od červené, hnědé a žluté i po uvaření zachovává svůj tvar i konzistenci, proto se skvěle hodí do salátů, polévek nebo jako zdravá a příloha, která nejen krásně vypadá, ale i báječně chutná, a navíc je zdraví prospěšná. Luštěniny se vyplatí kombinovat s obilovinami,například s rýží, jáhly nebo quinoou. Poté stačí přidat oblíbenou zeleninu či sýr a dochutit bylinkami a česnekem a za krátko vykouzlíte výborný hlavní chod. Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu Čočka zelená francouzská má velmi specifickou kořeněnou chuť. Barva slupky je žíhaně zelená a uvnitř se skrývá žluté jádro. Není třeba ji namáčet a zachová si i po uvaření svůj tvar, proto se skvěle hodí do salátů nebo jako příloha.Nutriční hodnoty / 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 596 kJ / 378 kcal |
Tuky: | 1,3 g |
z toho nasycených: | 0,2 g |
Sacharidy: | 57 g |
z toho cukry: | 1,3 g |
Vláknina | 3,5 g |
Bílkoviny: | 24 g |
Sůl: | 0,01 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čočka |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
BALENI: | 1000 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.