GRIZLY Čočka hnědá BIO 500 g

Kód: G02.GCHB500
69 Kč / ks
Skladem
Můžeme doručit do:
27.11.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

GRIZLY Čočka hnědá BIO 500 g Administrativní zařazení: Luštěnina Složení: Čočka hnědá* 100% *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství Země původu: Turecko, Kanada Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Čočka jedlá je křovinatá jednoletá rostlina z čeledi bobovitých. Pěstuje se v pěti barevných druzích (červená, černá, hnědá, zelená a žlutá) v oblastech Středomoří a Střední Asii. Je bohatá na bílkoviny, které tvoří až 20% nutriční hodnoty.  Patří mezi rostliny se zdrojem kvalitních sacharidů, které zasytí na dlouhou dobu. Neobsahuje lepek a je oblíbená i u vegetariánů a veganů. Je také zdrojem minerálů (vápník, fosfor, železo) a vitamíny (A, B, C a E).  Kyselina listová a železo obsažené v čočce zabraňují chudokrevnosti. Slupka má hnědou a je velmi vhodná i pro nakličování, zejména v zimních měsících je vděčným zdrojem čerstvých vitaminů a enzymů. Vláknina v ní obsažená pomáhá regulovat funkci střev, a tak je vhodnou prevencí proti zácpě.  Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Použití: Není potřeba ji před vařením namáčet, stačí pouze propláchnout. Vaří se krátce asi 15 - 20 minut. Hnědá čočka se vařením rozpadá, proto se ideálně hodí do polévek nebo například vegetariánských hamburgerů. Můžete z ní také vytvořit placky, kaši nebo ji smíchat s obilovinami, například s bulgurem nebo quinoou a přidat zeleninu nebo oblíbený sýr. I s obyčejné čočky se totiž dají vytvořit neobyčejné dobrůtky. Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.     Čocka hnědá je luštěnina s vysokým obsahem bílkovin, sacharidů a vitamínů, naopak nízkým obsahem tuků. Jedná se o typický druh čočky nejvíce rozšířený v českých domácnostech. Chuť čočky je zemitá a ořechová. Slupka má hnědou a je velmi vhodná i pro nakličování. Vychutnejte si ji v biokvalitě.
Výživové údaje na 100 g  
Energetická hodnota: 1272 kJ / 304 kcal
Tuky: 1,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 40,6 g
z toho cukry: 2 g
Vláknina: 17 g
Bílkoviny: 23,4 g
Sůl: 0,02 g
Alergeny: Lepek, Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši

Doplňkové parametry

Kategorie: Čočka
Hmotnost: 0.5 kg
BALENI: 428 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: