GRIZLY Bulgur hrubý 1000 g
Kód: G02.GBH1000Detailní popis produktu
GRIZLY Bulgur hrubý 1000 gBulgur je nahrubo pomletá celozrnná loupaná pšenice tmavě žluté barvy s jemnou chutí. Obsahuje celou řadu důležitých živin (mangan, hořčík, železo a vitamíny řady B). Dále je bohatý na kvalitní bílkoviny, antioxidanty a vlákninu, která pomáhá se správnou činností střev a také zajišťuje pocit nasycení. Bulgur má navíc oproti klasické pšenici nízký glykemický index. Proto je vhodný při hubnutí.
Použití: Bulgur známe především jako ingredienci orientální kuchyně. Získal si však na popularitě i u nás. Používá se jako příloha k masům i jako součást hlavního jídla. V kombinaci se zeleninou vypadá na talíři velmi hezky a skvěle chutná. Doporučujeme jej také do polévek, nádivek či karbanátků. Výborně se hodí také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci.
Způsob přípravy: Bulgur se vaří se podobně jako rýže, tedy cca 15 minut. Záleží na vás, jestli jste zvyklí zalít rovnou dvojnásobkem vody či vývaru nebo ještě předtím osmahnout na másle, oleji či cibulce.
Zajímavé recepty a nápady na chutné pokrmy z obilovin také naleznete v našem magazínu..
Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Bulgur 100 %
Země původu: Německo
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Bulgur je nahrubo pomletá celozrnná pšenice. Má tmavě žlutou barvu, jemnou oříškovou chuť a snadnou stravitelnost.
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1594 kJ / 377 kcal |
Tuky: | 1,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 73,1 g |
z toho cukry: | 0,4 g |
Bílkoviny: | 11,8 g |
Sůl: | 0,01 g |
Alergeny: Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Doplňkové parametry
Kategorie: | Doprodej zásob |
---|---|
BALENI: | 1000 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.