Detailní popis produktu
Fazole mungo je skvělá exotická luštěnina se specifickou vůní. Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Fazolky chutnají jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou polévku.
Využití:
- příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem nebo bylinkami
- salát - uvařené a vychladlé mungo skvěle chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí
- polévka - při vaření stačí k mungo přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
- rizoto - klasické rizoto můžete obohatit těmito fazolemi
- karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C
- polévka - orestujte šalotku a česnek s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem
Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, předejdete tak nadýmaní.
Mungo fazole jsou semena rostliny vigny zlaté. Vigna pochází z Indie a pěstuje se dnes jak tam, tak například i v Číně nebo v Thajsku. V Číně jsou fazole mungo známe již od roku 3000 před naším letopočtem. Vigna je keříčkovitá rostlina většinou ne vyšší než metr a její fazolky jsou ukryté v luscích. Lze ji dokonce pěstovat i u nás.
Nechte si fazolky naklíčit a zvyšte tím její výživovou hodnotu. Více v našem blogu zde.
Složení:
Fazole mungo. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Luštěniny – fazole barevná.
Země původu:
Argentina
Příprava / určení:
Fazole mungo namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 15–25 minut.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Fazole |
---|---|
Hmotnost: | 0.519 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | NE |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1452kJ/347kcal. Tuky:1,2g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,3g. Sacharidy:63,0g. z toho cukry:6,6g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:24,0g. Sůl:0,01g</p> |
Složení produktu: | Fazole mungo. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. |
Minimální trvanlivost: | 365 |
Země původu: | Země neznámá |
EANs: | 8595016597542, 18595016577541, 8595016577544 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2018-03-27T08:35:21 --><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem nebo bylinkami</li><li>salát - uvařené a vychladlé mungo skvěle chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí</li><li>polévka - při vaření stačí k mungo přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit</li><li>rizoto - klasické rizoto můžete obohatit těmito fazolemi</li><li>karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C</li><li>polévka - orestujte šalotku a česnek s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem</li></ul><p>Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní.</p><p>Mungo fazole jsou semena rostliny vigny zlaté. Vigna pochází z Indie a pěstuje se dnes jak tam, tak například i v Číně nebo v Thajsku. V Číně jsou fazole mungo známe již od roku 3000 před naším letopočtem. Vigna je keříčkovitá rostlina většinou ne vyšší než metr a její fazolky jsou ukryté v luscích. Lze ji dokonce pěstovat i u nás.<br /></p> |
Návod k použití: | Fazole mungo namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 15–25 minut. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1452kJ/347kcal. Tuky:1,2g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,3g. Sacharidy:63,0g. z toho cukry:6,6g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:24,0g. Sůl:0,01g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Luštěniny – fazole barevná. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.