Fazole červená ledvina 500 g BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.120017Související produkty
Detailní popis produktu
Červené fazole v biokvalitě s výraznou chutí a větší velikostí. Čím jsou fazole tmavší, tím mají výraznější chuť. Použít je můžete jako přílohu k rýži nebo kukuřici. Vhodné jako náhrada masa v pokrmu. Široké využití v teplé i studené kuchyni.
Díky své výrazné chuti se báječně hodí i jako náhrada masa v pokrmu.
Červeným fazolím se ne nadarmo přezdívá "chilli fazole". Jsou totiž klasickou přísadou do mexického pokrmu chilli con carne. Navíc se dobře kombinují s pikantními jídly. Ochutit je můžete třeba pepřem nebo právě chilli či pálivou paprikou. Fazole jsou po uvaření trochu nasládlé a rychle zasytí. Rostlina pochází ze Střední Ameriky, dnes se ale pěstuje i v Africe.
Využití:
- polévky - luštěniny dobře ladí se zeleninou, houbami, bramborami, obilovinami
- placky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
- zapečená - fazoli můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
- v omáčce - fazole může skvěle nahradit maso v omáčce
- kaše - rozmixovaná luštěnina slouží dobře jako příloha
- salát - vychlazenou fazoli lze zamíchat do salátu a obohatit tak jeho chuť, výtečně bude chutnat s kukuřicí, paprikou, rajčaty a chutným dipem
- ratatouille s fazolemi - 300 g fazolí připravte podle návodu, na oleji osmahněte 3 nakrájené cibule, 6 nasekaných stroužků česneku, přidejte na kostky nakrájenou větší cuketu, 5 pokrájených rajčat, 5 zelených paprik a 5 kostek bujonu s provensálským kořením, 10 minut duste, přelijte do pekáče, zalijte 680g rajčatového protlaku a pečte 30 minut, poté přimíchejte fazole, ochuťte sójovou omáčkou, plňte do sklenic a zavařujte 15 minut při 80 °C
- chilli con carne - tradiční mexický pokrm bude vynikající s těmito fazolemi
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Fazole červená ledvina*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Luštěniny – fazole barevná.
Země původu:
Čína
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Fazole červená ledvina namočte 8–12 hodin, propláchněte a vařte cca 1 hodinu do měkka.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Fazole |
---|---|
Hmotnost: | 0.519 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1334kJ/317kcal. Tuky:1,5g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,2g. Sacharidy:40,0g. z toho cukry:1,2g. Vláknina:23,0g. Bílkoviny:24,0g. Sůl:0,05g</p> |
Složení produktu: | Fazole červená ledvina*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 365 |
Země původu: | Čína |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016580179, 8595016587574, 18595016580176 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2020-06-28T11:13:56 --><p>Červené fazole v biokvalitě jsou charakteristické svou výraznou chutí a větší velikostí. Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť. Jsou skvělou příloha k rýži nebo kukuřici. Díky své výrazné chuti se báječně chodí i jako náhrada masa v pokrmu.</p><p>Červeným fazolím se ne nadarmo přezdívá "chilli fazole". Jsou totiž klasickou přísadou do mexického pokrmu chilli con carne. Navíc se dobře kombinují s pikantními jídly. Ochutit je můžete třeba pepřem nebo právě chilli či pálivou paprikou. Fazole jsou po uvaření trochu nasládlé a rychle zasytí. Rostlina pochází ze Střední Ameriky, dnes se ale pěstuje i v Africe.</p><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>polévky - luštěniny dobře ladí se zeleninou, houbami, bramborami, obilovinami</li><li>placky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran</li><li>zapečená - fazoli můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku</li><li>v omáčce - fazole může skvěle nahradit maso v omáčce</li><li>kaše - rozmixovaná luštěnina slouží dobře jako příloha</li><li>salát - vychlazenou fazoli lze zamíchat do salátu a obohatit tak jeho chuť, výtečně bude chutnat s kukuřicí, paprikou, rajčaty a chutným dipem</li><li>ratatouille s fazolemi - 300 g fazolí připravte podle návodu, na oleji osmahněte 3 nakrájené cibule, 6 nasekaných stroužků česneku, přidejte na kostky nakrájenou větší cuketu, 5 pokrájených rajčat, 5 zelených paprik a 5 kostek bujonu s provensálským kořením, 10 minut duste, přelijte do pekáče, zalijte 680g rajčatového protlaku a pečte 30 minut, poté přimíchejte fazole, ochuťte sójovou omáčkou, plňte do sklenic a zavařujte 15 minut při 80 °C</li><li>chilli con carne - tradiční mexický pokrm bude vynikající s těmito fazolemi</li></ul><p>Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.</p><p>Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem <a href="https://www.countrylife.cz/bioserial">bioseriálu</a>.</p> |
Návod k použití: | Fazole červená ledvina namočte 8–12 hodin, propláchněte a vařte cca 1 hodinu do měkka. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1334 kJ / 317 kcal. Tuky: 1,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g. Sacharidy: 40,0 g. Z toho cukry: 1,2 g. Vláknina: 23,0 g. Bílkoviny: 24,0 g. Sůl: 0,05 g. |
Skladování: | Skladujte při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. |
Legislativní zařazení: | Luštěniny – fazole barevná. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.