Fazole adzuki 500 g COUNTRY LIFE
Kód: C01.122016Související produkty
Detailní popis produktu
Nazývají se fazole, ale jsou příbuzné spíše mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Jsou vhodné jako příloha, do salátů, polévek, ale také do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť.
Využití:
- příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou
- salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou
- polévka - stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
- rizoto s fazolemi adzuki
- zeleninová směs - k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použí umeocet a rostlinnou smetanu
- karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujte, osolíte, vytvořte karbanátky a pečte na 30 minut na 200 °C
- nasladko - uvařte si rýži, při vaření adzuki přidejte na posledních 5 minut rozinky, poté přidejte do hrnce jablka na kostičky a vařte do měkka, do pekáče vložte vrstvu rýže a směsi s adzuki, pečte při 190 °C asi 10 minut
- koláč - předchozí vařenou směs fazolí, jablek a rozinek rozmixujte, v případě potřeby zahustit a můžete s nimi potírat třeba jáhlový korpus, nechte 2 hodiny ztuhnout
Adzuki je potřeba namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Po uvaření mají lehce světlejší barvu do fialova a nerozpadají se.
Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.
Složení:
Fazole adzuki. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Luštěniny – fazole barevná.
Země původu:
Čína
Příprava / určení:
Fazole adzuki namočte na 8 a více hodin, propláchněte a vařte cca 45-50 minut do měkka.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Fazole |
---|---|
Hmotnost: | 0.519 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | NE |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1378kJ/331kcal. Tuky:0,5g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:59,0g. z toho cukry:2,0g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:22,0g. Sůl:0,01g</p> |
Složení produktu: | Fazole adzuki. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. |
Minimální trvanlivost: | 365 |
Země původu: | Země neznámá |
EANs: | 8595016598112, 18595016598119, 8595016597535 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2018-03-27T08:34:11 --><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou</li><li>salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou</li><li>polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit</li><li>rizoto s fazolemi adzuki </li><li>zeleninová směs - k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použí umeocet a rostlinnou smetanu</li><li>karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C</li><li>nasladko - uvařte si rýži, při vaření adzuki přidejte na posledních 5 minut rozinky, poté přidejte do hrnce jablka na kostičky a vařte do měkka, do pekáče vložte vrstvu rýže a směsi s adzuki, pečte při 190 °C asi 10 minut</li><li>koláč - předchozí vařenou směs fazolí, jablek a rozinek rozmixujte, zahusťte v případě potřeby a můžete s potírat třeba jáhlový korpus, nechte 2 hodiny ztuhnout</li></ul><p>Adzuki je potřeba namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Po uvaření mají lehce světlejší barvu do fialova a nerozpadají se.</p><p>Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.<br /></p> |
Návod k použití: | Fazole adzuki namočte na 8 a více hodin, propláchněte a vařte cca 45-50 minut do měkka. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1378 kJ / 331 kcal. Tuky: 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g. Sacharidy: 59,0 g. Z toho cukry: 2,0 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 22,0 g. Sůl: 0,01 g. |
Skladování: | Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. |
Legislativní zařazení: | Luštěniny – fazole barevná. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.