Fazole adzuki 500 g COUNTRY LIFE

Kód: C01.122016
69 Kč
Fazole adzuki 500 g COUNTRY LIFE
69 Kč 60 Kč / ks 120 Kč / 1 kg
Skladem - ihned k odeslání (1 ks)
Můžeme doručit do:
27.11.2024
Možnosti doručení

Nazývají se fazole, ale jsou příbuzné spíše mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Jsou vhodné jako příloha, do salátů, polévek, ale také do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nazývají se fazole, ale jsou příbuzné spíše mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Jsou vhodné jako příloha, do salátů, polévek, ale také do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť.

Využití:

  • příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou
  • salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou
  • polévka - stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
  • rizoto s fazolemi adzuki
  • zeleninová směs - k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použí umeocet a rostlinnou smetanu
  • karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujte, osolíte, vytvořte karbanátky a pečte na 30 minut na 200 °C
  • nasladko - uvařte si rýži, při vaření adzuki přidejte na posledních 5 minut rozinky, poté přidejte do hrnce jablka na kostičky a vařte do měkka, do pekáče vložte vrstvu rýže a směsi s adzuki, pečte při 190 °C asi 10 minut
  • koláč - předchozí vařenou směs fazolí, jablek a rozinek rozmixujte, v případě potřeby zahustit a můžete s nimi potírat třeba jáhlový korpus, nechte 2 hodiny ztuhnout

Adzuki je potřeba namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Po uvaření mají lehce světlejší barvu do fialova a nerozpadají se.

Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.

Složení:
Fazole adzuki. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Legislativní zařazení:
Luštěniny – fazole barevná.

Země původu:
Čína

Příprava / určení:
Fazole adzuki namočte na 8 a více hodin, propláchněte a vařte cca 45-50 minut do měkka.

Doplňkové parametry

Kategorie: Fazole
Hmotnost: 0.504 kg
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1281 kj / 304 kcal
Tuky: 1,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 42 g
z toho cukry: 3,1 g
Bílkoviny: 23 g
Sůl: 0,02 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: