Fazole adzuki 500 g BIO COUNTRY LIFE

Kód: C01.120015
85 Kč / ks 170 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
7.4.2025
Možnosti doručení

Nazývají se fazole, jsou však více příbuzné mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť. Vychutnejte si je v biokvalitě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nazývají se fazole, jsou však více příbuzné mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť. Vychutnejte si je v biokvalitě.

Využití:

  • příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou
  • salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou
  • polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
  • rizoto s fazolemi adzuki 
  • zeleninová směs - k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použít umeocet a rostlinnou smetanu
  • karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 stupňů
  • nasladko - uvařte si rýži, při vaření adzuki přidejte na posledních 5 minut rozinky, poté přidejte do hrnce jablka na kostičky a vařte do měkka, do pekáče vložte vrstvu rýže a směsi s adzuki, pečte při 190 °C asi 10 minut
  • koláč - předchozí vařenou směs fazolí, jablek a rozinek rozmixujte, zahusťte v případě potřeby a můžete s ní potírat třeba jáhlový korpus, nechte 2 hodiny ztuhnout

Adzuki je nutné namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Pěnu není třeba sbírat a solit určitě až po uvaření. Po uvaření mají lehce světlejší barvu do fialova a nerozpadají se.

Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.

Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

Složení:
Fazole adzuki*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:
Skladujte v suchu a chladu. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.

Legislativní zařazení:
Luštěniny – fazole barevná.

Země původu:
Čína

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Fazole adzuki namočte na 5 hodin, propláchněte a vařte cca 50-55 minut do měkka.

Doplňkové parametry

Kategorie: Fazole
Hmotnost: 0.519 kg
Počet kusů v balení (kartonové množství): 14
Jedná se o BIO výrobek?: ANO
Jedná se o Fairtrade výrobek?: NE
Nutriční hodnoty: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1377kJ/329kcal. Tuky:0,5g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,2g. Sacharidy:63,0g. z toho cukry:2,4g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:20,0g. Sůl:0,01g</p>
Složení produktu: Fazole adzuki*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Minimální trvanlivost: 365
Země původu: Čína
Certifikační organizace: CZ-BIO-001
EANs: 8595016588533, 8595016587536, 18595016588530
Podrobná specifikace: <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2019-11-20T16:24:41 --><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou</li><li>salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou</li><li>polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit</li><li>rizoto s fazolemi adzuki - podívejte se na <a href="https://www.countrylife.cz/rizoto-s-fazolemi-adzuki">recept</a>, který jsme pro vás připravili</li><li>zeleninová směs - k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použí umeocet a rostlinnou smetanu</li><li>karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 stupňů</li><li>nasladko - uvařte si rýži, při vaření adzuki přidejte na posledních 5 minut rozinky, poté přidejte do hrnce jablka na kostičky a vařte do měkka, do pekáče vložte vrstvu rýže a směsi s adzuki, pečte při 190 °C asi 10 minut</li><li>koláč - předchozí vařenou směs fazolí, jablek a rozinek rozmixujte, zahusťte v případě potřeby a můžete s ní potírat třeba jáhlový korpus, nechte 2 hodiny ztuhnout</li></ul><p>Adzuki je potřeba namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Pěnu není třeba sbírat a solte určitě až po uvaření. Po uvaření mají lehce světlejší barvu do fialova a nerozpadají se.</p><p>Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.</p><p>Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.</p>
Návod k použití: Fazole adzuki namočte na 5 hodin, propláchněte a vařte cca 50-55 minut do měkka.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 1377 kJ / 329 kcal. Tuky: 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g. Sacharidy: 63,0 g. Z toho cukry: 2,4 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 20,0 g. Sůl: 0,01 g.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Legislativní zařazení: Luštěniny – fazole barevná.
Rostlinný produkt: ANO
Přirozeně bezlepkový: ANO
Bez přidaného cukru: ANO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz