Fazole adzuki 500 g BIO COUNTRY LIFE

Kód: C01.120015
69 Kč / ks 138 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
28.11.2024
Možnosti doručení

Nazývají se fazole, jsou však více příbuzné mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť. Vychutnejte si je v biokvalitě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nazývají se fazole, jsou však více příbuzné mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť. Vychutnejte si je v biokvalitě.

Využití:

  • příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou
  • salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou
  • polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
  • rizoto s fazolemi adzuki 
  • zeleninová směs - k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použít umeocet a rostlinnou smetanu
  • karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 stupňů
  • nasladko - uvařte si rýži, při vaření adzuki přidejte na posledních 5 minut rozinky, poté přidejte do hrnce jablka na kostičky a vařte do měkka, do pekáče vložte vrstvu rýže a směsi s adzuki, pečte při 190 °C asi 10 minut
  • koláč - předchozí vařenou směs fazolí, jablek a rozinek rozmixujte, zahusťte v případě potřeby a můžete s ní potírat třeba jáhlový korpus, nechte 2 hodiny ztuhnout

Adzuki je nutné namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Pěnu není třeba sbírat a solit určitě až po uvaření. Po uvaření mají lehce světlejší barvu do fialova a nerozpadají se.

Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.

Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

Složení:
Fazole adzuki*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:
Skladujte v suchu a chladu. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.

Legislativní zařazení:
Luštěniny – fazole barevná.

Země původu:
Čína

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Fazole adzuki namočte na 5 hodin, propláchněte a vařte cca 50-55 minut do měkka.

Doplňkové parametry

Kategorie: Fazole
Hmotnost: 0.504 kg
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1281 kj / 304 kcal
Tuky: 1,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 41,5 g
z toho cukry: 3,1 g
Bílkoviny: 23,1 g
Sůl: 0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: