Fazole adzuki 500 g BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.120015Související produkty
Detailní popis produktu
Nazývají se fazole, jsou však více příbuzné mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť. Vychutnejte si je v biokvalitě.
Využití:
- příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou
- salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou
- polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
- rizoto s fazolemi adzuki
- zeleninová směs - k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použít umeocet a rostlinnou smetanu
- karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 stupňů
- nasladko - uvařte si rýži, při vaření adzuki přidejte na posledních 5 minut rozinky, poté přidejte do hrnce jablka na kostičky a vařte do měkka, do pekáče vložte vrstvu rýže a směsi s adzuki, pečte při 190 °C asi 10 minut
- koláč - předchozí vařenou směs fazolí, jablek a rozinek rozmixujte, zahusťte v případě potřeby a můžete s ní potírat třeba jáhlový korpus, nechte 2 hodiny ztuhnout
Adzuki je nutné namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Pěnu není třeba sbírat a solit určitě až po uvaření. Po uvaření mají lehce světlejší barvu do fialova a nerozpadají se.
Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení:
Fazole adzuki*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Legislativní zařazení:
Luštěniny – fazole barevná.
Země původu:
Čína
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Fazole adzuki namočte na 5 hodin, propláchněte a vařte cca 50-55 minut do měkka.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Fazole |
---|---|
Hmotnost: | 0.519 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1377kJ/329kcal. Tuky:0,5g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,2g. Sacharidy:63,0g. z toho cukry:2,4g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:20,0g. Sůl:0,01g</p> |
Složení produktu: | Fazole adzuki*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 365 |
Země původu: | Čína |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016588533, 8595016587536, 18595016588530 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2019-11-20T16:24:41 --><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou</li><li>salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou</li><li>polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit</li><li>rizoto s fazolemi adzuki - podívejte se na <a href="https://www.countrylife.cz/rizoto-s-fazolemi-adzuki">recept</a>, který jsme pro vás připravili</li><li>zeleninová směs - k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použí umeocet a rostlinnou smetanu</li><li>karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 stupňů</li><li>nasladko - uvařte si rýži, při vaření adzuki přidejte na posledních 5 minut rozinky, poté přidejte do hrnce jablka na kostičky a vařte do měkka, do pekáče vložte vrstvu rýže a směsi s adzuki, pečte při 190 °C asi 10 minut</li><li>koláč - předchozí vařenou směs fazolí, jablek a rozinek rozmixujte, zahusťte v případě potřeby a můžete s ní potírat třeba jáhlový korpus, nechte 2 hodiny ztuhnout</li></ul><p>Adzuki je potřeba namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Pěnu není třeba sbírat a solte určitě až po uvaření. Po uvaření mají lehce světlejší barvu do fialova a nerozpadají se.</p><p>Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.</p><p>Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.</p> |
Návod k použití: | Fazole adzuki namočte na 5 hodin, propláchněte a vařte cca 50-55 minut do měkka. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1377 kJ / 329 kcal. Tuky: 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g. Sacharidy: 63,0 g. Z toho cukry: 2,4 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 20,0 g. Sůl: 0,01 g. |
Skladování: | Skladujte v suchu a chladu. Nevystavujte přímým slunečním paprskům. |
Legislativní zařazení: | Luštěniny – fazole barevná. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.