Fazole adzuki 1 kg BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.120063Související produkty
Detailní popis produktu
Nazývají se fazole, ale jsou příbuzné spíše mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Jsou vhodné jako příloha, do salátů, polévek a a nebo také do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť. Vychutnejte si je v biokvalitě.
Využití:
- příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou
- salát - uvařené a vychladlé adzuki jsou skvělé s čerstvou zeleninou
- polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
- rizoto s fazolemi adzuki
- zeleninová směs - k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použí umeocet a rostlinnou smetanu
- karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 stupňů
- nasladko - uvařte si rýži, při vaření adzuki přidejte na posledních 5 minut rozinky, poté přidejte do hrnce jablka na kostičky a vařte do měkka, do pekáče vložte vrstvu rýže a směsi s adzuki, pečte při 190 °C asi 10 minut
- koláč - předchozí vařenou směs fazolí, jablek a rozinek rozmixujte, zahusťte v případě potřeby a můžete s ní potírat třeba jáhlový korpus, nechte 2 hodiny ztuhnout
Adzuki je potřeba namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Pěnu není třeba sbírat a solte určitě až po uvaření. Po uvaření mají lehce světlejší barvu do fialova a nerozpadají se.
Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.
Tento produkt ocení spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení:
Fazole adzuki*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Legislativní zařazení:
Luštěniny – fazole barevná.
Země původu:
Čína
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Fazole adzuki namočte na 5 hodin, propláchněte a vařte cca 50-55 minut do měkka.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Fazole |
---|---|
Hmotnost: | 1.005 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1281 kj / 304 kcal |
Tuky: | 1,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,3 g |
Sacharidy: | 42 g |
z toho cukry: | 3,1 g |
Bílkoviny: | 23 g |
Sůl: | 0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.