Datle sušené bez pecek 250 g BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.150046Související produkty
Detailní popis produktu
Sušení je tradiční způsob konzervování datlí. Datle jsou chutnají samostatně, dají se ale využít i při pečení nebo přípravě dezertů. Jedná se o druh ovoce s výraznou sladkou chutí.
Využití:
- cukroví - rozmixované datle do pasty smíchejte s drcenými ořechy, strouhaným kokosem a třeba troškou kakaa, vzniklou směs uválejte do kuliček
- datle lze přidat i do sladkých kaší nebo do kuskusu nasladko
- marmeláda - 250 g datli namočíte do 200 ml horké vody, necháte 2 hodiny odstát, poté vše rozmixujete dohladka a máte rychle připravenou a exotickou marmeládu
- sladké pečivo - nahrubo nasekané datle můžete dát před pečením do těsta a ozvláštnit tak třeba klasický recept na banánový chléb nebo jakékoli jiné sladké pečivo
- raw dorty - rozmixované datle jsou díky své lepkavé a tuhé konzistenci často využívány jako základy pro nepečené dorty
- sladké knedlíky - zkuste pro jednou naplnit knedlíky sušenými datlemi, výsledek bude výborný
- domácí müsli - datle se mohou stát i součástí vašeho doma připraveného müsli či pečených müsli tyčinek
- saláty - nejen v ovocných salátech, ale i jemně nasekané a v malém množství udělají datle v zeleninovém salátu zajímavou exotickou chuť
- datle v čokoládě - datle namáčejte v rozpuštěné čokoládě, pokládejte na plech a nechte ztvrdnout
- smoothie - namáčené datle je i snadné rozmixovat s dalšími ingrediencemi do hladkého koktejlu
Datlovník pravý plodí tmavě hnědé oválně plody, kterým říkáme datle. K domestikaci této rostliny došlo už v období mezi 3. a 4. tisíciletím př. n. l. Pochází z oblasti Mezopotámie a díky člověku se dnes pěstuje od severní Afriky přes Blízký východ až po pravý břeh řeky Indu. V těchto oblastech jsou datle významnou součástí kuchyně. Často se pečou na másle nebo se lisují do bochníku s názevm „adšu“.
Díky sušení se u datlí výrazně zlepšuje jejich trvanlivost. Některým strávníkům ale přijdou sušené datle příliš tuhé, v takovém případě je vhodné ještě před konzumací namočit datle do vody nebo mléka. Datle mají silnou sladkou chuť, která může být náhražkou jiných sladkostí nejen u dětí.
Složení:
Datle sušené*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu.
Legislativní zařazení:
Zpracované ovoce – sušené.
Země původu:
Tunisko
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Určeno k přímé spotřebě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené datle |
---|---|
Hmotnost: | 0.267 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1275kJ/305kcal. Tuky:0,5g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,1g. Sacharidy:69,0g. z toho cukry:69,0g. Vláknina:7,0g. Bílkoviny:2,5g. Sůl:0,01g</p> |
Složení produktu: | Datle sušené*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 183 |
Země původu: | Tunisko |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016510046, 18595016580046, 8595016580049 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2025-02-12T18:41:23 --><p>Datlovník pravý plodí tmavě hnědé oválně plody, kterým říkáme datle. K domestikaci této rostliny došlo už v období mezi 3. a 4. tisíciletím př. n. l. Pochází z oblasti Mezopotámie a díky člověku se dnes pěstuje od severní Afriky přes Blízký východ až po pravý břeh řeky Indu. V těchto oblastech jsou datle významnou součástí kuchyně. Často se pečou na másle nebo se lisují do bochníku s názevm „adšu“.</p><p>Díky sušení se u datlí výrazně zlepšuje jejich trvanlivost. Některým strávníkům ale přijdou sušené datle příliš tuhé, v takovém případě je vhodné ještě před konzumací namočit datle do vody nebo mléka. Datle mají silnou sladkou chuť, která může být náhražkou jiných sladkostí nejen u dětí.</p><p><strong>Využití sušených datlí:</strong></p><ul><li>cukroví - rozmixované datle do pasty smíchejte s drcenými ořechy, strouhaným kokosem a třeba troškou kakaa, vzniklou směs uválejte do kuliček</li><li>datle lze přidat i do sladkých kaší nebo do kuskusu nasladko</li><li>marmeláda - 250 g datli namočíte do 200 ml horké vody, necháte 2 hodiny odstát, poté vše rozmixujete dohladka a máte rychle připravenou a exotickou marmeládu</li><li>sladké pečivo - nahrubo nasekané datle můžete dát před pečením do těsta a ozvláštnit tak třeba klasický recept na banánový chléb nebo jakékoli jiné sladké pečivo</li><li>raw dorty - rozmixované datle jsou díky své lepkavé a tuhé konzistenci často využívány jako základy pro nepečené dorty</li><li>sladké knedlíky - zkuste pro jednou naplnit knedlíky sušenými datlemi, výsledek bude výborný</li><li>domácí müsli - datle se mohou stát i součástí vašeho doma připraveného müsli či pečených müsli tyčinek</li><li>saláty - nejen v ovocných salátech, ale i jemně nasekané a v malém množství udělají datle v zeleninovém salátu zajímavou exotickou chuť</li><li>datle v čokoládě - datle namáčejte v rozpuštěné čokoládě, pokládejte na plech a nechte ztvrdnout</li><li>smoothie - namáčené datle je i snadné rozmixovat s dalšími ingrediencemi do hladkého koktejlu</li></ul><p>Pozor, ve výjimečných případech se může stát, že v datlích a jiných sušených peckovinách najdete pecku či její zbytek. Současné technologie zpracování ovoce bohužel nedokáží zaručit, že ovoce bude za všech okolností 100% bez pecek, a to i přes veškerou snahu a péči ze strany zpracovatele.</p> |
Návod k použití: | Určeno k přímé spotřebě. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1275kJ/305kcal. Tuky:0,5g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,1g. Sacharidy:69,0g. z toho cukry:69,0g. Vláknina:7,0g. Bílkoviny:2,5g. Sůl:0,01g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte v suchu a chladu.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Zpracované ovoce – sušené. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.