Cukr třtinový tmavý 500 g COUNTRY LIFE
Kód: C01.423030Související produkty
Detailní popis produktu
Třtinový cukr má nezaměnitelnou přírodní vůni po ovoci, jablku a medu. V kuchyni ho použijete jako běžný cukr.
Krásně vybarvené krystaly bohaté na melasu dodají šmrnc, plnou chuť i vůni domácím limonádám i dezertům.
Výborný do kávy, čaje i na pečení. Použít ho můžete všude tam, kde jste zvyklí používat klasický bílý cukr. Na rozdíl od něj má však lepší chuť. Typický sladkou chuť rozšiřuje o další rozměry chutí. Kromě chuti má také lepší výživnou hodnotu než bílý cukr. A to zejména díky obsažené melase, která právě typickou barvu, chuť i vůni třtinovému cukru dodává.
Třtinový cukr je naprosto nepostradatelnou surovinou pro výrobu pravého mojita nebo jeho virgin varianty. Vytvoříte s ním i typickou krustičku na creme brulee. Třtinový cukr není ale jen dobrý společník pro sváteční vaření. Můžete ho používat na denní bázi a postupně s ním nahradit cukr bílý.
Tipy a recepty na použití třtinového cukru:
- pečení - třtinový cukr slouží dobře k oslazení pečených dezertů
- krémy - i studené dezerty můžete sladit třtinovým cukrem
- zmrzlina - zkuste domácí zmrzlinu a pokud ji potřebujete přisladit, můžete použít třtinový cukr
Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Vyrábí se z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy.
Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.
Složení:
Cukr třtinový tmavý. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Skladování:
Skladujte v suchu při teplotě do 30 °C a relativní vlhkosti do 80 %.
Legislativní zařazení:
Přírodní sladidlo - přírodní cukr.
Země původu:
Malawi
Příprava / určení:
Výborně se hodí ke slazení čaje, cereálií, čerstvého ovoce a také k pečení a vaření.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Cukr a alternativní sladidla |
---|---|
Hmotnost: | 0.519 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | NE |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1651kJ/394kcal. Tuky:0,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:99,0g. z toho cukry:99,0g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:0,0g. Sůl:0,0g</p> |
Složení produktu: | Cukr třtinový tmavý. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. |
Minimální trvanlivost: | 487 |
Země původu: | Kolumbie |
EANs: | 8595016502027, 8595016502034, 18595016502031 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2020-04-21T14:55:27 --><p>Krásně vybarvené krystaly bohaté na melasu dodají šmrnc, plnou chuť i vůni domácím limonádám i dezertům.<br /><br />Výborný do kávy, čaje i na pečení. Zkrátka všude tam, kde jste zvyklí používat klasický bílý cukr. Na rozdíl od něj má však lepší chuť. Typický sladkou chuť rozšiřuje o další rozměry chutí. Kromě chuti má také lepší výživnou hodnotu než bílý cukr. A to zejména díky obsažené melase, která právě typickou barvu, chuť i vůni třtinovému cukru dodává.</p><p>Třtinový cukr je naprosto nepostradatelnou surovinou pro výrobu pravého mojita nebo jeho virgin varianty. Vytvoříte s ním i typickou krustičku na creme brulee. Třtinový cukr není ale jen dobrý společník pro sváteční vaření. Můžete ho používat na denní bázi a postupně s ním nahradit cukr bílý.<br /><br /><strong>Tipy a recepty na použití třtinového cukru:</strong></p><ul><li>pečení - třtinový cukr slouží dobře k oslazení pečených dezertů</li><li>krémy - i studené dezerty můžete sladit třtinovým cukrem</li><li>zmrzlina - zkuste domácí zmrzlinu a pokud ji potřebujete přisladit, můžete použít třtinový cukr</li></ul><p>Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Vyrábí se z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy.</p><p>Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.</p> |
Návod k použití: | Výborně se hodí ke slazení čaje, cereálií, čerstvého ovoce a také k pečení a vaření. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1651kJ/394kcal. Tuky:0,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:99,0g. z toho cukry:99,0g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:0,0g. Sůl:0,0g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte v suchu při teplotě do 30 °C a relativní vlhkosti do 80 %.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Přírodní sladidlo - přírodní cukr. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.