Cukr skořicový 20 g BIO AMYLON

Kód: C01.421025
11 Kč / ks 55 Kč / 100 g
Skladem
Můžeme doručit do:
3.4.2025
Možnosti doručení

Bio skořicový cukr slouží jako přísada na pečení a zvýraznění chuti kynutých, třených a piškotových těst. Přidává se do krémů, tvarohů, zmrzlin a koktejlů. Hodí se i na posypání koláčů, palačinek nebo kaše.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bio skořicový cukr slouží jako přísada na pečení a zvýraznění chuti kynutých, třených a piškotových těst. Přidává se do krémů, tvarohů, zmrzlin a koktejlů. Hodí se i na posypání koláčů, palačinek nebo kaše.

Tipy a recepty na použití bio skořicové cukru:

  • pečení - skořicovým cukrem ozvláštníte svoje klasické moučníky
  • krémy - i studené dezerty můžete provonět skořicí
  • kaše - poté, co si svoji oblíbenou snídani posypete ovocem, ořechy nebo semínky, můžete ochutit skořicovým cukrem
  • zmrzlina - zkuste domácí třeba jablečnou zmrzlinu ochutit skořicový cukrem
  • nápoje - skořicový cukr přinese novou chuť do horkého čaje i do chladivého koktejlu

Sladká chuť je pro člověka přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Bio skořicový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného cukru. Jeho hlavní složkou je třtinový cukr, který se vyrábí z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy. Neobsahuje syntetické aroma, ale mletou skořici.

Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.

Tento skořicový cukr je jedním z bio řady produktů od společnosti AMYLON. Ocení ho především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

Složení:
Cukr třtinový*, mletá skořice* (min. 14 %). Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:
Skladujte v suchu. 

Legislativní zařazení:
Přírodní sladidlo - cukr s přísadami.

Země původu:
EU / Mimo EU

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
K přímé spotřebě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Cukr a alternativní sladidla
Hmotnost: 0.022 kg
Počet kusů v balení (kartonové množství): 40
Jedná se o BIO výrobek?: ANO
Jedná se o Fairtrade výrobek?: NE
Nutriční hodnoty: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1464kJ/344kcal. Tuky:0,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:86,1g. z toho cukry:86,0g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:0,0g. Sůl:0,0g</p>
Složení produktu: Cukr třtinový*, mletá skořice* (min. 14 %). Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Minimální trvanlivost: 304
Země původu: Mimo EU
Certifikační organizace: CZ-BIO-001
EANs: 08594006667890, 8594006667104
Podrobná specifikace: <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2020-11-01T22:42:42 --><p><strong>Tipy a recepty na použití bio skořicové cukru:</strong></p><ul><li>pečení - skořicovým cukrem ozvláštníte svoje klasické moučníky</li><li>krémy - i studené dezerty můžete provonět skořicí</li><li>kaše - poté, co si svoji oblíbenou snídani posypete ovocem, ořechy nebo semínky, můžete ochutit skořicovým cukrem</li><li>zmrzlina - zkuste domácí třeba jablečnou zmrzlinu ochutit skořicový cukrem</li><li>nápoje - skořicový cukr přinese novou chuť do horkého čaje i do chladivého koktejlu</li></ul><p>Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Bio skořicový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného. Jeho hlavní složkou je třtinový cukr, který se vyrábí z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy. Neobsahuje syntetické aroma, ale mletou skořici.</p><p>Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.</p><p>Tento skořicový cukr je jedním z bio řady produktů od společnosti AMYLON. Ocení ho především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.<br /><br />Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem <a href="https://www.countrylife.cz/bioserial">bioseriálu</a>.</p>
Návod k použití: K přímé spotřebě.
Nutriční údaje: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1464kJ/344kcal. Tuky:0,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:86,1g. z toho cukry:86,0g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:0,0g. Sůl:0,0g</p>
Doplňkové údaje: <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte v suchu.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Přírodní sladidlo - cukr s přísadami.
Rostlinný produkt: ANO
Přirozeně bezlepkový: ANO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz