Condor Kakao holandského typu 400 g

Kód: G02.COKHTG400
119 Kč / ks
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Detailní informace

Detailní popis produktu

Condor Kakao holandského typu 400 g GASTRO Kakaový prášek patří k důležitým zdrojům přírodních antioxidantů, které omezují oxidativní procesy v organismu. Kakao je významnou historickou komoditou. Pochází z Jižní Ameriky, odkud bylo vyváženo do dalších zemí. Zdejší kakaovníky zdobily celé povodí Amazonky a od 16. století, kdy bylo kakao poprvé dovezeno do Evropy ve formě čokolády, na něj nikdo nedá dopustit. V současné době se pěstuje převážně na plantážích v Africe. Kakaovník až v 18. století pojmenoval Carl Linné jako potravu bohů - Theobroma cacao. Zpracovává se ze semen plodů kakaovníků - tzv. bobů, které se praží, drtí a melou. Kakaový tuk je velmi vzácnou a chutnou pochoutkou, která se využívá k výrobě čokolády - bez kakaového prášku samozřejmě bílé, a také má své využití v kosmetice. Tuk vzniká lisováním kakaových bobů, které jsou poněkud tučné. Kakaové máslo je však považováno za velice lahodné a zdravé. Složení: kakaový prášek se sníženým obsahem tuku (obsah kakaového másla 10-12%) regulátor kyselosti (uhličitan draselný). Može obsahovať mléko, lepek. Země původu: Ekvador, Indonesie Kakaový prášek patří k důležitým zdrojům přírodních antioxidantů, které omezují oxidativní procesy v organismu.

Průměrné výživové hodnoty ve 100g výrobku:

Energetická hodnota : 1317kj/317kcal

Tuky: 11g z toho nasycené 6,9g

Sacharidy: 16g z toho cukry 0,8g

Bílkoviny: 22g

sůl: 0,05g Sůl je ve výrobku obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.

Alergeny: Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši

Doplňkové parametry

Kategorie: Náhražky kávy, kakao a horké nápoje
Hmotnost: 0.4 kg
BALENI: 400 g
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: