Čokoládový nápoj prášek BIO
Kód: V01.606Související produkty
Detailní popis produktu
Zamilujte si tradiční sladký kakaový nápoj v nejčistší přírodní podobě v biokvalitě. Kakaový prášek, který tvoří základ čokoládového nápoje, je samotnou esencí kakaového bobu, skrývá v sobě celou řadu minerálů a dalších prospěšných látek, aniž by obsahoval vysoké procento tuku. Chuť nápoje dotváří přírodní kokosový cukr s nízkým glykemickým indexem a špetka čisté mořské soli.Lahodná chuť díky spojení surovin v BIO kvalitě
Kakaové boby jsou plody kakaovníku (Theobroma cacao), které se botanicky řadí mezi bobule, a chutnají jako nesladká hořká čokoláda. Představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.
Kokosový palmový cukr je přírodní cukr získávaný z nektaru tropických kokosových palmových květů v Indonésii. Po sesbírání se uvaří, tím se vytvoří karamel, který se poté rozdrtí na jemný krystal. Je přírodním sladidlem, které si díky šetrnému zpracování zachovává obsah minerálních látek, a vyznačuje se nízkým glykemickým indexem.
Čokoládový nápoj je balzám pro tělo, duši i chuťové buňky
Antokyany jsou rostlinná barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus.
Specifickými látkami jsou purinové sloučeniny, především theobromin a v menší míře kofein. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u čokolády ani u kakaa nemusíme obávat “přestimulování organizmu”, ani určité “návykovosti”, jako je tomu například u kávy.
Bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se na vytváření “pocitů blaha”.
Kokosový cukr má oproti běžnému cukru nízký glykemický index, proto v organizmu nezvedá po konzumaci prudce hladinu cukru v krvi, ale uvolňuje do těla energii pomalu. Je tak vhodný i pro všechny, kdo si množství jednoduchých cukrů ve stravě musí hlídat.
Kakaový prášek je právem známý jako mocný pomocník pro navození dobré nálady a příjemného stavu bdělosti. Kombinací s přírodním kokosovým cukrem vzniká jedinečná pochoutka, která mnohým připomíná dny dětství, kdy jsme si vychutnávali hrneček teplého kakaa s pocitem, že na světě je krásně.
Doporučené užívání: smíchejte 2 lžičky prášku s ohřátým (rostlinným) mlékem. Vhodné k výrobě dortů, dezertů, smoothie aj.
Složení: kakaový prášek bio, kokosový cukr bio, mořská sůl
Nutriční hodnoty
ve 100 g
Energetická hodnota
1342 kJ/ 334 kcal
Tuky
8 g
z toho nasycené
4 g
Sacharidy
52 g
z toho cukry
42 g
Vláknina
18 g
Bílkoviny
16 g
Sůl
0,52 g
Draslík
928 mg (46 %)*
Fosfor
437 mg (62 %)*
Hořčík
300 mg (80 %)*
Mangan
2 mg (100 %)*
Měď
2 mg (200 %)*
Selen
9 µg (16 %)*
Zinek
4 mg (40 %)*
Železo
8 mg (57 %)*
* Referenční hodnota příjmu
Hmotnost: 250 g
Skladujte na chladném, temném a suchém místě.
upozornění:
Je vhodné zvýšené opatrnosti v těhotenství, při kojení, u dětí do 5 let a také je vhodná obezřetnost při kombinacích s některými léky a dalšími látkami (hlavně některá antidiabetika, lithium, theofylin, hormonální přípravky, čaj a káva s obsahem kofeinu)
Opatrně by s kakaovým práškem měli zacházet všichni s náchylností k migrénám nebo dně.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kakao a karob |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.