Čokoláda hořká s kousky kakaových bobů 100 g BIO JARDIN BIO

Kód: C01.660051
84 Kč
Čokoláda hořká s kousky kakaových bobů 100 g BIO JARDIN BIO
84 Kč 74 Kč / ks 740 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
12.9.2024
Možnosti doručení

Hořká čokoláda bude chutnat především labužníkům a gurmánům. Má velmi silnou podmanivou vůni. Vaše dezerty budou díky ní až smyslně dobré a využijete ji i ve slaných receptech například v kombinaci s chilli. Kousky bobů dodávají této čokoládě zajímavou křupavou strukturu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hořká čokoláda bude chutnat zejména labužníkům a gurmánům se slabostí pro hořkou chuť. Má velmi silnou podmanivou vůni. Vaše dezerty budou díky ní až smyslně dobré a můžete ji využít i ve slaných receptech třeba v kombinaci s chilli. Kousky bobů dodávají čokoládě zajímavou křupavou strukturu.

Využití:

  • dezerty - čokoládu nechte rozpustit v horké lázni a zalít s ní třeba ovocný salát nebo pohár
  • pečení - nasekejte čokoládu na drobné kousky a vmíchejte ji do těsta na bábovku nebo sušenky, z hořké čokolády si také můžete upéct moderní brownies
  • zmrzlina - nasekaná hořká čokoláda a vaše domácí zmrzliny bude za delikatesu, stačí jí při výrobě zamíchat do smetany
  • omáčky - čokoládu můžete použít pro výrobu slané omáčky, její základ tvoří osmažená cibulka, česnek, tymián a chilli, poté se přidává čokoláda a nakonec vývar, vše provařte 7 minut a dochuťte solí a pepřem
  • mexická kuchyně - v mexických receptech se čokoláda hojně využívá i ve slaných pokrmech, přidává se většinou v malých dávkách společně s kořením
  • snídaně -s nalámanou či nastrouhanou čokoládou obohatíte svou kaši i sypké müsli

Značka Jardin Bio je od roku 1995 součástí skupiny Léa Nature, která jejím uvedením na trh chtěla představit výrobky příspívající k blahu člověka i přírody. 80 % výroby Bio Jardin se soustředí ve Francii, jedná se tedy o místního regionálního výrobce. I většinu surovin značka získává přímo z Francie. Společnost navíc daruje 1 % svého obratu sdružením na ochranu životního prostředí.

Kakao pro výrobu čokolády je pečlivě vybíráno a díky jeho vysoké kvalitě získává výrobek typické intenzivní čokoládové aroma. Navíc čokoláda neobsahuje lecitin, který většinou v čokoládách nahrazuje kakaové máslo.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení:
Kakaová hmota* z Dominikánské republiky, třtinový cukr*, kousky karamelizovaných a pražených kakaových bobů* 10 % (kakaové boby* 7 %, cukr*), kakaové máslo*. Může obsahovat stopy mléka, lepku a skořápkových plodů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:
nevystavujte přímým slunečním paprskům. Uchovávejte na tmavém, suchém a chladném místě.

Legislativní zařazení:
hořká čokoláda.

Země původu:
Mimo EU

Certifikace:
FR-BIO-001

BIO:
ANO

Příprava / určení: k přímé spotřebě. Na čokoládě se mohou objevit bílé skvrny (výkvět) při teplotě nad 20 °C. Jedná se o přirozený jev, který není závadou výrobku.

Doplňkové parametry

Kategorie: Hořká čokoláda
Hmotnost: 0.11 kg
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 2378 kj / 573 kcal
Tuky: 42 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 26 g
Sacharidy: 35 g
z toho cukry: 31 g
Bílkoviny: 8,3 g
Sůl: 0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: