Čokoláda hořká 70% 100 g BIO JARDIN BIO
Kód: C01.660053Související produkty
Detailní popis produktu
Hořká čokoláda pochutnají se na ní především labužníci a gurmáni se slabostí pro hořkou chuť. Je velmi silné podmanivé vůně. Vaše dezerty budou díky ní až smyslně dobré. Můžete ji také využít i ve slaných receptech například v kombinaci s chilli.
Využití:
- dezerty - čokoládu můžete rozpustit v horké lázni a zalít s ní ovocný salát nebo pohár
- pečení - nasekejte čokoládu na drobné kousky a vmíchejte ji do těsta na bábovku nebo sušenky, z hořké čokolády si také můžete upéct dnes moderní brownies
- zmrzlina - nasekaná hořká čokoláda udělá z vaší domácí zmrzliny pochoutku, stačí jí při výrobě zamíchat do smetany
- omáčky - čokoládu můžete také použít pro výrobu slané omáčky, její základ tvoří osmažená cibulka, česnek, tymián a chilli, poté se přidává čokoláda a nakonec vývar, vše provařte 7 minut a dochuťte solí a pepřem
- mexická kuchyně - v mexických receptech se čokoláda využívá i ve slaných pokrmech, přidává se většinou v malých dávkách společně s kořením
- snídaně - nalámanou nebo nastrouhanou čokoládou obohatíte svou kaši i sypké müsli
Značka Jardin Bio je od roku 1995 součástí skupiny Léa Nature, která jejím uvedením na trh chtěla představit výrobky příspívající k blahu člověka i přírody. 80 % výroby Bio Jardin se soustředí ve Francii, jedná se tedy o místního regionálního výrobce. I většinu surovin značka získává přímo z Francie. Společnost navíc daruje 1 % svého obratu sdružením na ochranu životního prostředí.
Kakao pro výrobu čokolády je pečlivě vybíráno a díky jeho vysoké kvalitě získává výrobek typické intenzivní čokoládové aroma. Navíc čokoláda neobsahuje lecitin, který většinou v čokoládách nahrazuje kakaové máslo.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Kakaová hmota* z Dominikánské republiky, třtinový cukr*, kakaové máslo*. Může obsahovat stopy mléka, lepku a ostatních skořápkových plodů. Obsah kakaové sušiny nejméně 70 %. Může obsahovat stopy mléka, lepku a skořápkových plodů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
nevystavujte přímým slunečním paprskům. Uchovávejte na tmavém, suchém a chladném místě.
Legislativní zařazení:
hořká čokoláda.
Země původu:
Mimo EU
Certifikace:
FR-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
k přímé spotřebě. Na čokoládě se mohou objevit bílé skvrny (výkvět). Jedná se o přirozený jev, který není závadou výrobku.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Hořká čokoláda |
---|---|
Hmotnost: | 0.115 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 17 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>2415kJ/582kcal. Tuky:43,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:26,0g. Sacharidy:35,0g. z toho cukry:31,0g. Vláknina:11,0g. Bílkoviny:8,3g. Sůl:0,0g</p> |
Složení produktu: | Kakaová hmota* z Dominikánské republiky, třtinový cukr*, kakaové máslo*. Může obsahovat stopy mléka, lepku a ostatních skořápkových plodů. Obsah kakaové sušiny nejméně 70 %. Může obsahovat stopy mléka, lepku a skořápkových plodů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 122 |
Země původu: | Mimo EU |
Certifikační organizace: | FR-BIO-001 |
EANs: | 3478820052511, 13478820052518 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2019-02-18T16:20:26 --><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>dezerty - čokoládu můžete rozpustit v horké lázni a zalít s ní třeba ovocný salát nebo pohár</li><li>pečení - nasekejte čokoládu na drobné kousky a vmíchejte ji do těsta na bábovku nebo sušenky, z hořké čokolády si také můžete upéct moderní brownies</li><li>zmrzlina - nasekaná hořká čokoláda udělá z vaší domácí zmrzliny delikatesu, stačí jí při výrobě zamíchat do smetany</li><li>omáčky - čokoládu lze použít pro výrobu slané omáčky, její základ tvoří osmažená cibulka, česnek, tymián a chilli, poté se přidává čokoláda a nakonec vývar, vše provařte 7 minut a dochuťte solí a pepřem</li><li>mexická kuchyně - v mexických receptech se čokoláda hojně využívá i ve slaných pokrmech, přidává se většinou v malých dávkách společně s kořením</li><li>snídaně - nalámanou či nastrouhanou čokoládou obohatíte svou kaši i sypké müsli</li></ul><p>Značka Jardin Bio je od roku 1995 součástí skupiny Léa Nature, která jejím uvedením na trh chtěla představit výrobky příspívající k blahu člověka i přírody. 80 % výroby Bio Jardin se soustředí ve Francii, jedná se tedy o místního regionálního výrobce. I většinu surovin značka získává přímo z Francie. Společnost navíc daruje 1 % svého obratu sdružením na ochranu životního prostředí.</p><p>Kakao pro výrobu čokolády je pečlivě vybíráno a díky jeho vysoké kvalitě získává výrobek typické intenzivní čokoládové aroma. Navíc čokoláda neobsahuje lecitin, který většinou v čokoládách nahrazuje kakaové máslo.</p><p>Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.<br /></p> |
Návod k použití: | k přímé spotřebě. Na čokoládě se mohou objevit bílé skvrny (výkvět). Jedná se o přirozený jev, který není závadou výrobku. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 2415 kJ / 582 kcal. Tuky: 43,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 26,0 g. Sacharidy: 35,0 g. Z toho cukry: 31,0 g. Vláknina: 11,0 g. Bílkoviny: 8,3 g. Sůl: 0,0 g. |
Skladování: | nevystavujte přímým slunečním paprskům. Uchovávejte na tmavém, suchém a chladném místě. |
Legislativní zařazení: | hořká čokoláda. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.