Čokoláda Criollo 100% BIO Množství 500 g
Kód: V01.198-185Související produkty
Detailní popis produktu
Forma se mění, ale kvalita zůstáváV důsledku klimatických změn byla loňská úroda kakaových bobů nízká. To vedlo k dočasnému nedostatku kakaa a kakaových produktů na celém světě. Proto se v průběhu roku může forma a chuť našich kakaových produktů mírně lišit. Můžete si však být jistí, že hledáme pouze dodavatele s produkty, které splňují všechny požadavky Vitalvibe kvality.Ochutnejte 100% čokoládu v naprosto čisté podobě. Poznáte samotnou esenci této oblíbené potraviny. Naše čokoláda je vyrobená z jediné suroviny, pocházející z čisté přírody. Proto je plná vůně a typicky zemité chuti. Přinese vám to pravé pohlazení pro tělo i mysl!
Seznamte se s opravdovou čokoládou
100% čokoláda vzniká rozemletím celého nepraženého kakaového bobu na jemnou pastu a jejím vysušením do pevné hmoty. Proto i její chuť a vůně jsou vlastnostmi samotného kakaového bobu. 100% čokoláda, tedy kakaová pasta, je vyrobena z bio kakaových bobů z Peru, nabitých antioxidanty, minerály a dalšími tělu prospěšnými látkami.
Není čokoláda jako čokoláda
Mnoho lidí považuje čokoládu za „hříšné potěšení“. Pověsti o tom, že je čokoláda nezdravá potravina, by se ale měly přičíst především nešetrnému zpracování kakaa ve velkých potravinářských společnostech, které surovinu rafinují a přidávají k ní velké množství zejména bílého cukru, sušeného mléka, různých ochucovadel a ztužených tuků.
Jak se rodí pravá raw čokoláda
Kakaové boby jsou plody kakaovníku (Theobroma cacao), které se botanicky řadí mezi bobule, a chutnají jako nesladká hořká čokoláda. V nepražené formě představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.
Pravá hořká čokoláda vzniká mletím nepražených kakaových bobů za nízkých teplot. Ta se následně nechá ztuhnout a vysušit do chuťově bohaté pasty, aniž by byly ztraceny lidskému organizmu prospěšné látky.
Ušlechtilé Criollo kakaové boby
Tyto kakaové boby pocházejí z vzácné odrůdy Criollo, která plodí kakaová jádra nejvyšší jakosti s tou nejjemnější chutí a vůní. Kakaové boby této ušlechtilé odrůdy patří mezi vůbec nejkvalitnější na světě.
Výnosy jsou však nižší, protože odrůda Criollo je velmi citlivá na klimatické podmínky a náchylná k různým nemocem. Proto patří Criollo kakao mezi nedostatkové zboží, což se také podepisuje na jeho ceně, která je mnohonásobně vyšší než například u běžné odrůdy Forastero.
Criollo se vyznačuje delikátní jemnou chutí s ovocnými tóny bez nepříjemné hořkosti. Naše raw kakao vám díky tomu přinese výjimečný chuťový zážitek.
Čokoládou ke zdraví
100% raw čokoláda, vyrobená z nepražených kakaový bobů v jejich nefalšované podobě, je bohatá na výživné látky a je zdraví prospěšná. Z nejvýznamnějších bioaktivních látek můžeme jmenovat tyto:
Flavonoidy jsou látky s antioxidační aktivitou. Mají celou řadu příznivých účinků, například prospívají spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév. Jejich obsah výrazně klesá při pražení kakaových bobů. Kromě kakaových bobů je najdeme také v ovoci, zelenině, v čaji nebo v červeném víně.
Antokyany jsou přírodná barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus.
Specifickými látkami jsou purinové sloučeniny. Udává se, že hořká čokoláda obsahuje 0,3 - 0,7% theobrominu a 0,02 - 0,03% kofeinu. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u čokolády nemusíme obávat „přestimulování organizmu“, ani určité „návykovosti“, jako je tomu například u kávy. Naopak – kvalitní, čistá raw čokoláda navozuje příjemný pocit tělesné kondice a duševní bdělosti.
Bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se na udržení vnitřní pohody.
Kvalitní čokoláda je velmi dobrým zdrojem minerálních látek.
Příběh čokolády
O příznivých účincích čokolády se vědělo již o
Doplňkové parametry
Kategorie: | Hořká čokoláda |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.