Čočka tmavozelená 500 g BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.120019Související produkty
Detailní popis produktu
Tmavozelená čočka v biokvalitě. Její příprava je rychlá a proto není třeba ji namáčet. Při vaření dobře drží tvar. Široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše.
Je to nejlepší luštěnina do salátů. Zachová si krásnou barvu i tvar. Vaří se vždy al dente.
Tmavozelená čočka je drobná luštěnina, která se nerozvařuje. Po uvaření je trochu světlejší, takže má olivovou barvu. Doporučujeme vařit na skus. Rostlina je z čeledi bobovitých a pochází z Asie. Jako plody má lusky ukrývající semena. Člověk je konzumoval už více jak před 7000 lety. Současně je čočka oblíbená především v Indii, kde je součástí mnoha jídel.
Využití:
- polévky - čočku přidejte do zeleninové polévky
- kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením
- rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo
- salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži
- placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi
- zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
- v omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce
- do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Nechte si čočku naklíčit a zvyšte tím její výživovou hodnotu. Více v našem blogu zde.
Složení:
Čočka tmavozelená*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Luštěniny – čočka velkozrnná.
Země původu:
Kanada
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Tmavozelenou čočku neloupanou namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 15–25 minut.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čočka |
---|---|
Hmotnost: | 0.519 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1473kJ/352kcal. Tuky:1,1g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,2g. Sacharidy:53,0g. z toho cukry:2,0g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:25,0g. Sůl:0,01g</p> |
Složení produktu: | Čočka tmavozelená*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 365 |
Země původu: | Kanada |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016599195, 18595016599192, 8595016587628 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2019-07-01T06:49:14 --><p>Nejlepší luštěnina do salátů. Zachová si krásnou barvu i tvar. Vaří se vždy al dente.</p><p>Tmavozelená čočka je drobná luštěnina, která se nerozvařuje. Po uvaření je trochu světlejší, takže má olivovou barvu. Doporučujeme vařit na skus. Rostlina je z čeledi bobovitých a pochází z Asie. Jako plody má lusky ukrývající semena. Člověk je konzumoval už více jak před 7000 lety. Současně je čočka oblíbená především v Indii, kde je součástí mnoha jídel.</p><p>Spoustu zajímavých informací o tmavozelené čočce najdete v časopise <a href="https://www.countrylife.cz/dobroty-podzim-2016-1479206918">Dobroty podzim 2016</a>.</p><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>polévky - čočku přideje do zeleninové polévky</li><li>kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením</li><li>rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo</li><li>salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži</li><li>placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi</li><li>zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku</li><li>v omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce</li><li>do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky</li></ul><p>Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.</p> |
Návod k použití: | Tmavozelenou čočku neloupanou namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 15–25 minut. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1473kJ/352kcal. Tuky:1,1g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,2g. Sacharidy:53,0g. z toho cukry:2,0g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:25,0g. Sůl:0,01g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Luštěniny – čočka velkozrnná. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.