Čočka červená půlená loupaná 500 g BIO COUNTRY LIFE

Kód: C01.120014
73 Kč
Čočka červená půlená loupaná 500 g BIO COUNTRY LIFE
73 Kč 63 Kč / ks 126 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
3.4.2025
Možnosti doručení

Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je oranžově zbarvena. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a proto hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je oranžově zbarvena. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a proto hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky.

Je vhodná na pomazánky, přílohy i karbanátky máte za pár minut. Indický dhal pořádně zasytí a polévky z ní nemusíte ani zahušťovat. Jde ruku v ruce s kari kořením a kurkumou, ale nebojte se ani kombinace s banánem a smetanou. Sladká chuť jí sluší.

Červená čočka je zbavená slupky, takže nenadýmá jako jiné luštěniny. Po uvaření se vždy rozpadá, je až kašovitá. Nejde tomu zabránit, raději toho využijte a udělejte z ní třeba kaši nebo polévku. Jelikož se nejedná o celá semena, červenou čočku nenaklíčíte. Říkáme jí sice červená, ale je spíše oranžová, po uvaření dokonce až žlutá. Pokud chcete mít čočku do červena, vařte ji s kari nebo kurkumou.

Využití:

  • polévky - čočku přidejte do zeleninové polévky nebo z ní umixujte hladký krém s řádnou dávkou horké vody, krém ochuťte česnekem a chilli, exotickou verzi můžete mít, pokud přidáte kokosové mléko a kurkumu
  • kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením
  • pomazánka - rozmixovaná čočka a jáhly dohromady skvěle fungují jako chutná pomazánka
  • zahušťování - s uvařenou čočkou zahustíte guláš nebo jiné hutné třeba zeleninové jídlo v hrnci
  • rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo
  • na sladko - čočku rozmixujete se smetanou a banánem, oblíbený pokrm především u dětí
  • salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži
  • placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi

Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy. U nás se stále jedná o trochu exotickou surovinu pro přípravu jídel. Oblíbená je značně v Indii, kde čočka na talíři nahrazuje maso, protože velkou část populace tvoří vegetariáni. Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení:
Čočka červená půlená*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:
Skladujte v suchu a chraňte před přímým slunečním zářením.

Legislativní zařazení:
Luštěniny – čočka drobnozrnná.

Země původu:
Turecko

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Červenou čočku loupanou nemusíte před vařením namáčet, jen propláchněte. Vařte 15 minut v poměru 1 díl čočky na 2 díly vody.

Doplňkové parametry

Kategorie: Čočka
Hmotnost: 0.519 kg
Počet kusů v balení (kartonové množství): 14
Jedná se o BIO výrobek?: ANO
Jedná se o Fairtrade výrobek?: NE
Nutriční hodnoty: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1470kJ/348kcal. Tuky:1,5g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,2g. Sacharidy:52,0g. z toho cukry:2,0g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:26,0g. Sůl:0,03g</p>
Složení produktu: Čočka červená půlená*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Minimální trvanlivost: 365
Země původu: Turecko
Certifikační organizace: CZ-BIO-001
EANs: 8595016587512, 18595016588516, 8595016588519
Podrobná specifikace: <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2020-04-17T17:17:56 --><p>S touhle čočkou vytvoříte hodně muziky za málo peněz. Pomazánky, přílohy i karbanátky máte za pár minut. Indický dhal pořádně zasytí a polévky z ní nemusíte ani zahušťovat. Jde ruku v ruce s kari kořením a kurkumou, ale nebojte se ani kombinace s banánem a smetanou. Sladká chuť jí sluší.</p><p>Červená čočka je zbavená slupky, takže nenadýmá jako jiné luštěniny. Po uvaření se vždy rozpadá, je až kašovitá. Nejde tomu zabránit, raději toho využijte a udělejte z ní třeba kaši nebo polévku. Jelikož se nejedná o celá semena, červenou čočku nenaklíčíte. Říkáme jí sice červená, ale je spíše oranžová, po uvaření dokonce až žlutá. Pokud chcete mít čočku do červena, vařte ji s kari nebo kurkumou.<br /><br />Spoustu zajímavých informací o čočce najdete v podzimním časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty01-podzim2012-web?e=26874338/46883033">Dobroty z roku 2012</a>.<br /></p><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>polévky - čočku přideje do zeleninové polévky nebo z ní umixujte hladký krém s řádnou dávkou horké vody, krém ochuťte česnekem a chilli, exotickou verzi můžete mít, pokud přidáte kokosové mléko a kurkumu</li><li>kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením</li><li>pomazánka - rozmixovaná čočka a jáhly dohromady skvěle fungují jako chutná pomazánka</li><li>zahušťování - s uvařenou čočkou zahustíte guláš nebo jiné hutné třeba zeleninové jídlo v hrnci</li><li>rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo</li><li>na sladko - čočku rozmixujete se smetanou a banánem, oblíbený pokrm především u dětí</li><li>salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži</li><li>placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi</li></ul><p>Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy. U nás se stále jedná o trochu exotickou surovinu pro přípravu jídel. Oblíbená je značně v Indii, kde čočka na talíři nahrazuje maso, protože velkou část populace tvoří vegetariáni. Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích.</p><p>Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.<br /></p>
Návod k použití: Červenou čočku loupanou nemusíte před vařením namáčet, jen propláchněte. Vařte 15 minut v poměru 1 díl čočky na 2 díly vody.
Nutriční údaje: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1470kJ/348kcal. Tuky:1,5g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,2g. Sacharidy:52,0g. z toho cukry:2,0g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:26,0g. Sůl:0,03g</p>
Doplňkové údaje: <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte v suchu a chraňte před přímým slunečním zářením.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Luštěniny – čočka drobnozrnná.
Rostlinný produkt: ANO
Přirozeně bezlepkový: ANO
Bez přidaného cukru: ANO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz