Čočka červená půlená loupaná 1 kg BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.120062Související produkty
Detailní popis produktu
Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená oranžově. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se především k přípravě kaše nebo polévky.
S touhle čočkou vytvoříte hodně muziky za málo peněz. Pomazánky, přílohy i karbanátky máte za pár minut. Indický dhal pořádně zasytí a polévky z ní nemusíte ani zahušťovat. Jde ruku v ruce s kari kořením a kurkumou, ale nebojte se ani kombinace s banánem a smetanou. Sladká chuť jí sluší.
Červená čočka je zbavená slupky, takže nenadýmá jako jiné luštěniny. Po uvaření se vždy rozpadá, je až kašovitá. Nejde tomu zabránit, raději toho využijte a udělejte z ní třeba kaši nebo polévku. Jelikož se nejedná o celá semena, červenou čočku nenaklíčíte. Říkáme jí sice červená, ale je spíše oranžová, po uvaření dokonce až žlutá. Pokud chcete mít čočku do červena, vařte ji s kari nebo kurkumou.
Využití:
- polévky - čočku přideje do zeleninové polévky nebo z ní umixujte hladký krém s řádnou dávkou horké vody, krém ochuťte česnekem a chilli, exotickou verzi můžete mít, pokud přidáte kokosové mléko a kurkumu
- kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením
- pomazánka - rozmixovaná čočka a jáhly dohromady skvěle fungují jako chutná pomazánka
- zahušťování - s uvařenou čočkou zahustíte guláš nebo jiné hutné třeba zeleninové jídlo v hrnci
- rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo
- na sladko - čočku rozmixujete se smetanou a banánem, oblíbený pokrm především u dětí
- salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži
- placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi
Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy. U nás se stále jedná o trochu exotickou surovinu pro přípravu jídel. Oblíbená je značně v Indii, kde čočka na talíři nahrazuje maso, protože velkou část populace tvoří vegetariáni. Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Čočka červená půlená*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
V suchu a chladu. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Legislativní zařazení:
Luštěniny – čočka drobnozrnná.
Země původu:
Rusko
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Čočku červenou loupanou nemusíte před vařením namáčet, jen propláchněte. Uvařená je za 15 minut.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čočka |
---|---|
Hmotnost: | 1.03 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 10 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1274kJ/304kcal. Tuky:1,6g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,2g. Sacharidy:41,0g. z toho cukry:1,1g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:23,0g. Sůl:0,02g</p> |
Složení produktu: | Čočka červená půlená*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 365 |
Země původu: | Turecko |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016549886, 8595016550646, 18595016550643 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2020-04-17T17:17:30 --><p>S touhle čočkou vytvoříte hodně muziky za málo peněz. Pomazánky, přílohy i karbanátky máte za pár minut. Indický dhal pořádně zasytí a polévky z ní nemusíte ani zahušťovat. Jde ruku v ruce s kari kořením a kurkumou, ale nebojte se ani kombinace s banánem a smetanou. Sladká chuť jí sluší.</p><p>Červená čočka je zbavená slupky, takže nenadýmá jako jiné luštěniny. Po uvaření se vždy rozpadá, je až kašovitá. Nejde tomu zabránit, raději toho využijte a udělejte z ní třeba kaši nebo polévku. Jelikož se nejedná o celá semena, červenou čočku nenaklíčíte. Říkáme jí sice červená, ale je spíše oranžová, po uvaření dokonce až žlutá. Pokud chcete mít čočku do červena, vařte ji s kari nebo kurkumou.<br /><br />Spoustu zajímavých informací o čočce najdete v podzimním časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty01-podzim2012-web?e=26874338/46883033">Dobroty z roku 2012</a>.<br /></p><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>polévky - čočku přideje do zeleninové polévky nebo z ní umixujte hladký krém s řádnou dávkou horké vody, krém ochuťte česnekem a chilli, exotickou verzi můžete mít, pokud přidáte kokosové mléko a kurkumu</li><li>kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením</li><li>pomazánka - rozmixovaná čočka a jáhly dohromady skvěle fungují jako chutná pomazánka</li><li>zahušťování - s uvařenou čočkou zahustíte guláš nebo jiné hutné třeba zeleninové jídlo v hrnci</li><li>rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo</li><li>na sladko - čočku rozmixujete se smetanou a banánem, oblíbený pokrm především u dětí</li><li>salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži</li><li>placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi</li></ul><p>Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy. U nás se stále jedná o trochu exotickou surovinu pro přípravu jídel. Oblíbená je značně v Indii, kde čočka na talíři nahrazuje maso, protože velkou část populace tvoří vegetariáni. Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích.</p><p>Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.<br /></p> |
Návod k použití: | Čočku červenou loupanou nemusíte před vařením namáčet, jen propláchněte. Uvařená je za 15 minut. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1274kJ/304kcal. Tuky:1,6g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,2g. Sacharidy:41,0g. z toho cukry:1,1g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:23,0g. Sůl:0,02g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>V suchu a chladu. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Luštěniny – čočka drobnozrnná. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.