Citron se spirulinou v medu Hmotnost: 75 g

Kód: V02.1220
99 Kč / ks
Skladem - ihned k odeslání (1 ks)
Můžeme doručit do:
24.9.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Překvapte své smysly medem s citronem a spirulinou. Vypadá krásně, chutná ještě lépe

Vychutnejte si něco, co tu ještě nebylo. Med MODRÝ CITRON! Překvapivě barevný, nečekaně dobrý, neobyčejně zdravý. Kdepak, není v tom žádné kouzlo, ani záhada, ale řasa SPIRULINA, která náš medík z Vysočiny mění do barvy temného moře. Kdo ochutná, uvěří, že citronový med se spirulinou je:

  • dobrůtka mámivě nakyslé chuti, skvěle doplňující medovou sladkost,
  • pecka pro vaše zdraví, kombinující vitamíny z citronu a superpotravinu spirulinu,
  • zdroj kreativity do kuchyně, perfektní jako originální svačinka, vylepšení müsli nebo ke zdobení dortů.

Neuvěřitelná kombinace, která vašemu jídelníčku dodá šťávu: med + citron + spirulina. Už se vám sbíhají sliny? Prosím, vybírejte.

Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři

Med + citron + spirulina = modrá lahůdka skvělé, vyvážené chuti a plná zdraví. Osvěží vás a posílí. Je to zdravé mlsání, které potěší váš jazýček, mysl i organismus. Čím více, tím lépe. Domácího květového medu jako z pohádky, osvědčeného citronu a extravagantní spiruliny se zkrátka nikdy úplně nenabažíte.

Jak jsme objevili citron se spirulinou?

Jak jsme objevili citron a spirulinu? Když jsme poprvé četli o řase spirulině, okamžitě jsme věděli, že ji chceme namíchat do medu. Opravdový válec na bacily a jiné fujtajbly. A přece modrý med, to je něco! Žlutý citron byla také jasná volba, vždyť kyselé ovoce se ke sladkému medu skvěle hodí. Výsledná chuť osvěží, potěší a posílí. Domácího květového medu jako z pohádky, osvědčeného citronu a extravagantní spiruliny se doslova nemůžete nabažit.

Složení a konzistence citronového medu se spirulinou

Složení našeho medu s citronem a spirulinou je přírodní, a proto tak jednoduché: jenom za studena pastovaný med, citronový koncentrát bez konzervantů a sušená spirulina (vláknitá sinice z rodu Oscillatoriales). Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. Jeho hustotu zvyšuje citronový koncentrát a podobá se spíše pastovanému medu. Neobsahuje totiž žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné ředící šťávičky. Snadno ho namažete na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.

  • Náš tip: Nechte citronový med se spirulinou při pokojové teplotě. Jeho konzistence se po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)

Co je to pastovaný med?

Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.

Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.

Citron – popis a zajímavosti

Kdo by neznal citron, pěkně kyseloučké a velice zdravé ovoce. Citronovník (latinsky Citrus × limon) pochází ze subtropických oblastí Dálného východu, dnes v jeho pěstování vyniká Itálie.

  • Díky objevitelským výpravám se už v 16. století dostal do Ameriky.
  • Při dodržení vhodných podmínek ho vypěstujete i u nás doma.
  • Plody divokého citrónovníku chetrun mají průmyslové využití.

Citron je známý také jako zdroj vitamínů a dalších užitečných látek pro náš organismus. Obsahuje např.:

  • vitamíny (A, B, C),
  • minerály (draslík, fosfor, hořčík, vápník, zinek, železo),
  • organické kyseliny (askorbovou, citrónovou, listovou, pantotenovou).

Spirulina – popis a zajímavosti

Spirulina modrá je vláknitá sinice z rodu Oscillatoriales.

  • Patří k nejstarším organismům na Zemi, existovala už před více než 3 miliardami let.
  • Velké popularitě se těší v Japonsku, kde se z ní vyrábí vitaminové tablety.
  • Řada potravinářských firem ji úspěšně používá místo umělých barviv.
  • Další zajímavosti o spirulině čtěte na blogu.

Jedná se o superpotravinu, zásobárnu celé řady užitečných látek pro naše tělo jako:

  • minerály (draslík, mangan, měď, selen, vápník, zinek, železo),
  • karoteny, sacharidy a obzvláště bílkoviny,
  • vitamíny (A, B1, B2, B3, B6, B9, C, D, E, K),
  • aminokyseliny a esenciální kyseliny,
  • fykocyanin (modré barvivo).

Výroba medu se spirulinou a citronem

Ochucený med s citronem a spirulinou děláme na naší včelařské farmě na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.

  • Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to.

A jak máme citron se spirulinou v medu nejraději?

Tak to vám řekneme hned a jasně. Takhle: hmmmmm… Prostě dobrůtka neskutečná. Jestli chcete vědět, jak se něco rozplývá na jazyku, tak právě citronový med se spirulinou. Vynikající je i v müsli s jogurtem, to je po okraj našlapaná vitamínová pecka.

Vy si na medu s citronem a spirulinou pochutnáte s celou rodinou. Využijete ho každý den, můžete ho namazat na pečivo, přidat do pokrmů, ovocných salátů a především do dezertů (zmrzlinové poháry, palačinky, pudink). Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu nebo si ho dopřát jenom tak pro radost.

Výživové údaje na 100 g
Energie 1 373 / 328 kcal
Tuky 1,9 g
Z toho nasycené kyseliny 0 g
Sacharidy 80 g
Z toho cukry 79 g
Bílkoviny 0,5 g
Sůl 0,02 g

Obsahuje: květový pastovaný med (98 %), citronový koncentrát (1,5 %), sušenou spirulinu (0,5 %)

Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení

Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici

Doplňkové parametry

Kategorie: Novinky
Hmotnost: 75 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: