Chlebíček kukuřičný s amarantem Crispins bezlepkový 100 g BIO EXTRUDO
Kód: C01.610025Související produkty
Detailní popis produktu
Křupavý chlebíček v biokvalitě obohacený o amarant. Je to výborná náhrada klasického pečiva, výborné jsou jako součást snídaně a svačiny.
Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka chuťově obohacuje nejen pečivo, ale například i kakao.
Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu.
Extrudo Bečice s. r. o. se zaměřuje především na produkty bez laktózu, lepku, na bioptraviny a na kosher produkty. Společnost funguje již od roku 1991. Je také držitelem certifikátu kvality BRC. Firma se též angažuje v boji proti dětské obezitě a ve snaze zavést do škol zdravou výživu a bioprodukty.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Kukuřičná mouka*, amarantová mouka* (20 %), rýžová mouka*, žlutý hrách*, hrachová bílkovina*, jedlá sůl, cukr*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
V suchu.
Legislativní zařazení:
Trvanlivé pečivo - extrudovaný výrobek.
Země původu:
EU / Mimo EU
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Doplňkové parametry
Kategorie: | Chlebíčky |
---|---|
Hmotnost: | 0.131 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1133 kj / 201 kcal |
Tuky: | 1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
Sacharidy: | 54,3 g |
z toho cukry: | 1,6 g |
Bílkoviny: | 13,4 g |
Sůl: | 0,7 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.