Čaj Hojicha sypaný 100 g BIO MUSO

Kód: C01.510243
129 Kč
Čaj Hojicha sypaný 100 g BIO MUSO
129 Kč 110 Kč / ks 1 100 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
26.11.2024
Možnosti doručení

Pražený zelený čaj vám přinese zase nový chuťově vynikající zážitek a rozšíří tak vaši čajovou sbírku.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pražený zelený čaj vám přinese zase nový chuťově vynikající zážitek a rozšíří tak vaši čajovou sbírku.

Hojicha patří mezi pražené zelené čaje. Díky pražení získává hnědou barvu a má výrazné aroma s ořechovými až skořicovými podtóny. Pěstuje se podobně jako sencha pod přímým sluncem. V jeho lístcích se pak jako ochrana před UVB zářením kumuluje velké množství katechinu, který má antioxidační účinky. V průběhu pražení se z čajových lístků téměř úplně vyloučí kofein. Hojicha je tedy vhodné pro celodenní i večerní popíjení a v omezeném množství si jej mohou dopřát i ženy a děti. V zimě vás příjemně povzbudí, v létě pak nezapomeňte vyzkoušet jeho ledově chlazenou verzi.

Zelený čaj hojicha má na rozdíl od ostatních typů zeleného čaje nižší obsah kofeinu a můžete ho tak popíjet po celý den a vychutnat si o i třeba večer bez obav, že byste nemohli pak usnout. Čajové lístky hojichy jsou po sběru jemně praženy, což jim dodává příjemně nasládlou až ořechovou chuť. Hojicha chutná výborně i během jídla - podporuje optimální trávení a neutralizuje chutě jednotlivých pokrmů. V létě si můžete hojichu připravit ledově vychlazenou.

Složení:
Čajové lístky*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:
V suchu.

Legislativní zařazení:
Pražený zelený čaj.

Země původu:
Japonsko

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Zalijte čaj vroucí vodou a nechte 3-4 minuty louhovat pod pokličkou.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zelené čaje
Hmotnost: 0.11 kg
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1031 kj / 250 kcal
Tuky: 0,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 13 g
z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 16 g
Sůl: 0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: