Bulgur pšeničný 500 g BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.210022Související produkty
Detailní popis produktu
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a jeho příprava je i podobná. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se na přípravu rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší.
Je skvělý jako příloha, ve formě "rizota", s pečenou i dušenou zeleninou nebo jako náplň do plněných paprik. Můžete ho přidat do teplých i studených salátů nebo jako zavářku do polévky. Zvýšíte tak vydatnost i energetickou hodnotu jídel. Je ideální surovinou pro ty, kteří nemají moc času na vaření, ale zároveň jim není jedno, co jí a snaží se dodržovat zdravý životní styl. Pšeničný bulgur je univerzální surovina, která se ve vaší kuchyni neztratí.
Využití:
- rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami
- nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou
- polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut
- salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou
- kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci
Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Hrubě mletá PŠENICE*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů, vajec a sezamu.*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Alergeny:
Lepek
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek – pšeničný bulgur.
Země původu:
Turecko
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Bulgur vařte 2 minuty v mírně osolené vodě, na 1 díl bulguru 2 díly vody. Poté nechte 15–20 minut dojít pod pokličkou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bulgur |
---|---|
Hmotnost: | 0.504 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1436 kj / 340 kcal |
Tuky: | 1,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
Sacharidy: | 63 g |
z toho cukry: | 0,4 g |
Bílkoviny: | 12 g |
Sůl: | 0,04 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.