Bulgur pšeničný 500 g BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.210022Související produkty
Detailní popis produktu
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a jeho příprava je i podobná. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se na přípravu rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší.
Je skvělý jako příloha, ve formě "rizota", s pečenou i dušenou zeleninou nebo jako náplň do plněných paprik. Můžete ho přidat do teplých i studených salátů nebo jako zavářku do polévky. Zvýšíte tak vydatnost i energetickou hodnotu jídel. Je ideální surovinou pro ty, kteří nemají moc času na vaření, ale zároveň jim není jedno, co jí a snaží se dodržovat zdravý životní styl. Pšeničný bulgur je univerzální surovina, která se ve vaší kuchyni neztratí.
Využití:
- rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami
- nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou
- polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut
- salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou
- kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci
Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Hrubě mletá PŠENICE*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů, vajec a sezamu.*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Alergeny:
Lepek
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek – pšeničný bulgur.
Země původu:
Turecko
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Bulgur vařte 2 minuty v mírně osolené vodě, na 1 díl bulguru 2 díly vody. Poté nechte 15–20 minut dojít pod pokličkou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bulgur |
---|---|
Hmotnost: | 0.519 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1340kJ/319kcal. Tuky:1,2g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:73,0g. z toho cukry:0,6g. Vláknina:8,5g. Bílkoviny:13,0g. Sůl:0,08g</p> |
Složení produktu: | Hrubě mletá PŠENICE*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů, vajec a sezamu.*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. |
Minimální trvanlivost: | 304 |
Země původu: | Turecko |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016599560, 8595016510220, 18595016599567 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2021-03-22T10:24:36 --><p>Je skvělý jako příloha, ve formě "rizota", s pečenou i dušenou zeleninou nebo jako náplň do plněných paprik. Můžete ho přidat do teplých i studených salátů nebo zavařit do polévky. Zvýšíte tak vydatnost i energetickou hodnotu jídel. Je ideální surovinou pro ty, kteří nemají moc času na vaření, ale zároveň jim není jedno, co jí a snaží se dodržovat zdravý životní styl. Pšeničný bulgur je univerzální surovina, která se ve vaší kuchyni neztratí.</p><p>O bulguru se hodně dozvíte v časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty10_zima2014-15_web?e=26874338/42878609">Dobroty Zima 2014</a>.</p><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami</li><li>nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou</li><li>polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut</li><li>salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou</li><li>kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci</li></ul><p>Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.</p><p>Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.<br /></p> |
Návod k použití: | Bulgur vařte 2 minuty v mírně osolené vodě, na 1 díl bulguru 2 díly vody. Poté nechte 15–20 minut dojít pod pokličkou. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1340kJ/319kcal. Tuky:1,2g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:73,0g. z toho cukry:0,6g. Vláknina:8,5g. Bílkoviny:13,0g. Sůl:0,08g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte v suchu a chladu. Chrante před přímým slunečním zářením.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Mlýnský obilný výrobek – pšeničný bulgur. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.