Bulgur pohankový 250 g BIO COUNTRY LIFE

Kód: C01.210074
61 Kč
Bulgur pohankový 250 g BIO COUNTRY LIFE
61 Kč 54 Kč / ks 216 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
26.11.2024
Možnosti doručení

Pohankový bulgur má lehce oříškovou chuť a nevyžaduje dlouhou dobu vaření. Výborně se hodí na přípravu rizota nebo do osvěžujících salátů s bylinkami.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pohankový bulgur má lehce oříškovou chuť a nevyžaduje dlouhou dobu vaření. Výborně se hodí na přípravu rizota nebo do osvěžujících salátů s bylinkami.

Úžasná chuť pohanky bez dlouhého vaření. Osvěžující saláty i bulgurové rissoto na jedničku.

Pohankový bulgur je skvělý jako příloha, ve formě "rizota", s pečenou i dušenou zeleninou nebo jako náplň do plněných paprik. Můžete ho přidat do teplých i studených salátů nebo zavařit do polévky. Zvýšíte tak vydatnost i energetickou hodnotu jídel. Pohankový bulgur je na rozdíl od jeho klasické pšeničné varianty přirozeně bezlepkový, takže si na něm pochutnají nejen celiaci, ale všichni milovníci zdravého životního stylu.

Využití:

  • rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami
  • nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou
  • polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut
  • salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou
  • kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci

Pohankový bulgur se vyrábí z pohankových krup, které se nejdříve částečně uvaří, pak následně usuší a nakonec natrhají na menší kousky. Po uvaření zůstává sypký, jednotlivá zrníčka se nelepí jako u pohanky lámanky.

Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu.

Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

 

Složení:
Pohanka loupaná*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.</p/>

Legislativní zařazení:
Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu.

Země původu:
Německo

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Vařte v 2,5 násobném množství mírně osolené vody 7 minut, nechte dojít pod pokličkou 10 minut.

Doplňkové parametry

Kategorie: Bulgur
Hmotnost: 0.252 kg
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1486 kj / 351 kcal
Tuky: 1,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 74,8 g
z toho cukry: 1,2 g
Bílkoviny: 7,5 g
Sůl: 0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: