Bulgur pohankový 250 g BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.210074Související produkty
Detailní popis produktu
Pohankový bulgur má lehce oříškovou chuť a nevyžaduje dlouhou dobu vaření. Výborně se hodí na přípravu rizota nebo do osvěžujících salátů s bylinkami.
Úžasná chuť pohanky bez dlouhého vaření. Osvěžující saláty i bulgurové rissoto na jedničku.
Pohankový bulgur je skvělý jako příloha, ve formě "rizota", s pečenou i dušenou zeleninou nebo jako náplň do plněných paprik. Můžete ho přidat do teplých i studených salátů nebo zavařit do polévky. Zvýšíte tak vydatnost i energetickou hodnotu jídel. Pohankový bulgur je na rozdíl od jeho klasické pšeničné varianty přirozeně bezlepkový, takže si na něm pochutnají nejen celiaci, ale všichni milovníci zdravého životního stylu.
Využití:
- rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami
- nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou
- polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut
- salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou
- kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci
Pohankový bulgur se vyrábí z pohankových krup, které se nejdříve částečně uvaří, pak následně usuší a nakonec natrhají na menší kousky. Po uvaření zůstává sypký, jednotlivá zrníčka se nelepí jako u pohanky lámanky.
Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu.
Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Pohanka loupaná*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.</p/>
Legislativní zařazení:
Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu.
Země původu:
Německo
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Vařte v 2,5 násobném množství mírně osolené vody 7 minut, nechte dojít pod pokličkou 10 minut.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bulgur |
---|---|
Hmotnost: | 0.252 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1486 kj / 351 kcal |
Tuky: | 1,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,3 g |
Sacharidy: | 74,8 g |
z toho cukry: | 1,2 g |
Bílkoviny: | 7,5 g |
Sůl: | 0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.