Bulgur ječmenný 250 g BIO COUNTRY LIFE

Kód: C01.210075
42 Kč –9 %
Bulgur ječmenný 250 g BIO COUNTRY LIFE
42 Kč –9 % 38 Kč 152 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
23.5.2024

Bulgur můžete připravovat na sladko i na slano a v pokrmech dobře nahradí nebo doplní rýži. Uvaříte s ním voňavý pilaf nebo rychlý salát tabouleh. Bulgur je vhodný i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bulgur můžete připravovat na sladko i na slano a v pokrmech dobře nahradí nebo doplní rýži. Uvaříte s ním voňavý pilaf nebo rychlý salát tabouleh. Bulgur je vhodný i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší.

Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané, Chetité a Židé. Ječmenný bulgur se vyrábí ze zrn ječmene, které se nejdříve očistí a předvaří, potom usuší a nakonec naláme na menší kousky. Díky této úpravě má delší trvanlivost a je rychle uvařený.

Tipy na použití:

  • Bulgurem můžete úspěšně nahradit nebo doplnit rýži – ať už jako přílohu, nebo v rizotech a paellách.
  • V kombinaci s luštěninami, třeba čočkou nebo cizrnou vynikne jeho jemná oříšková chuť.
  • Ochuceným bulgurem můžete plnit a zapékat zeleninu, třeba rajčata, papriky nebo cukety.
  • Bulgur se dá použít i do moučníků a sladkých jídel – dobrý je bulgur na sladko, uvařený na kaši například s vanilkou a skořicí. Nebo vmíchejte uvařený a vychladlý bulgur do těsta na cookies.

Recepty:

  • Bulgurová kaše
    bulgur uvařte v rostlinném mléce, přidejte sušené ovoce, oříšky, semínka a dochuťte sirupem
  • Bulgurové rizoto
  • Švestkovo-pomerančový bulgur
  • Zapečená rajčata s bulgurem a nivou
    6 velkých rajčat
    150 g bulguru
    50 g tmavozelené čočky
    100 g bio balkánu nebo veganského sýra Cheezly
    1 žlutá paprika
    1 červená cibule
    1 lžička zeleninového bujonu Würzl
    4 lžíce olivového oleje
    čerstvé bylinky (hladkolistá petržel nebo koriandr)
  1. Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte. Vydlabanou dužinu můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky.
  2. Čočku a bulgur uvařte do měkka a ochuťte bujonem.
  3. Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a orestujte.
  4. Vmíchejte do bulguru společně s nakrájenou nivou, uvařenou čočkou a bylinkami.
  5. Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapečte 10–15 minut při 180 °C.

Složení:
JEČMEN*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny:
Lepek

Skladování:
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.

Legislativní zařazení:
Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu.

Země původu:
Německo

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Vařte v 2,5 násobném množství mírně osolené vody 7 minut, nechte dojít pod pokličkou 10 minut.

Doplňkové parametry

Kategorie: Bulgur
Hmotnost: 0.252 kg
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1486 kj / 337 kcal
Tuky: 1,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g
Sacharidy: 64,9 g
z toho cukry: 0,67 g
Bílkoviny: 9,1 g
Sůl: 0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: