Bulgur ječmenný 250 g BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.210075Související produkty
Detailní popis produktu
Bulgur můžete připravovat na sladko i na slano a v pokrmech dobře nahradí nebo doplní rýži. Uvaříte s ním voňavý pilaf nebo rychlý salát tabouleh. Bulgur je vhodný i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší.
Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané, Chetité a Židé. Ječmenný bulgur se vyrábí ze zrn ječmene, které se nejdříve očistí a předvaří, potom usuší a nakonec naláme na menší kousky. Díky této úpravě má delší trvanlivost a je rychle uvařený.
Tipy na použití:
- Bulgurem můžete úspěšně nahradit nebo doplnit rýži – ať už jako přílohu, nebo v rizotech a paellách.
- V kombinaci s luštěninami, třeba čočkou nebo cizrnou vynikne jeho jemná oříšková chuť.
- Ochuceným bulgurem můžete plnit a zapékat zeleninu, třeba rajčata, papriky nebo cukety.
- Bulgur se dá použít i do moučníků a sladkých jídel – dobrý je bulgur na sladko, uvařený na kaši například s vanilkou a skořicí. Nebo vmíchejte uvařený a vychladlý bulgur do těsta na cookies.
Recepty:
- Bulgurová kaše
bulgur uvařte v rostlinném mléce, přidejte sušené ovoce, oříšky, semínka a dochuťte sirupem - Bulgurové rizoto
- Švestkovo-pomerančový bulgur
- Zapečená rajčata s bulgurem a nivou
6 velkých rajčat
150 g bulguru
50 g tmavozelené čočky
100 g bio balkánu nebo veganského sýra Cheezly
1 žlutá paprika
1 červená cibule
1 lžička zeleninového bujonu Würzl
4 lžíce olivového oleje
čerstvé bylinky (hladkolistá petržel nebo koriandr)
- Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte. Vydlabanou dužinu můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky.
- Čočku a bulgur uvařte do měkka a ochuťte bujonem.
- Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a orestujte.
- Vmíchejte do bulguru společně s nakrájenou nivou, uvařenou čočkou a bylinkami.
- Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapečte 10–15 minut při 180 °C.
Složení:
JEČMEN*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny:
Lepek
Skladování:
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení:
Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu.
Země původu:
Německo
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Vařte v 2,5 násobném množství mírně osolené vody 7 minut, nechte dojít pod pokličkou 10 minut.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bulgur |
---|---|
Hmotnost: | 0.252 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1486 kj / 337 kcal |
Tuky: | 1,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 64,9 g |
z toho cukry: | 0,67 g |
Bílkoviny: | 9,1 g |
Sůl: | 0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.