Brusinky v medu Hmotnost: 75 g

Kód: V02.206
89 Kč / ks
Skladem - ihned k odeslání (1 ks)
Můžeme doručit do:
25.9.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Brusinky v medu, vybroušená chuť pro vaše jazýčky

Brusinky jsou malinký zázrak. A med je z kytiček od včeliček. Dohromady = brusinkový med. Musíte ho ochutnat, protože:

  • obsahuje jen bobulky z lesa v lyofilizované podobě a pastovaný medík z Vysočiny,
  • med a brusinky jsou akorát do pusinky, skvělé s müsli a zahání bacily,
  • chutná opravdu výborně, jako když brilianty brousí.
  • Zkus(te) brusinky v medu! Vyberete si zde.

Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři

Dřív to věděl každý:

Dcerka správná ba i synek
mají pusu od brusinek.

A je to pravda. Medová.

Jak jsme objevili brusinky?

Brusinka nás napadla, protože má nakysle štiplavou chuť. Řekli jsme si – „ta se bude hodit k medu, med s brusinkou se budou skvěle chuťově doplňovat“. A taky, že jo! Výsledná chuť je po všech směrech vybroušená: omámí vás na škále od medově sladké přes rozkvetlou lesní louku až po brusinkově nakyslou. Ou, to je bašta.

Složení a konzistence medu brusinkového

Složení našeho medu s brusinkou je přírodní, a proto tak jednoduché: jenom za studena pastovaný med a mrazem sušené brusinky. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. Jeho hustotu zvyšuje lyofilizovaná brusinka a podobá se spíše pastovanému medu. Neobsahuje totiž žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné ředící šťávičky. Snadno ho namažete na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.

  • Náš tip: Nechte brusinkový med při pokojové teplotě. Jeho konzistence se po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)

Co je to pastovaný med?

Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.

Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.

Co to znamená, když se řekne lyofilizované ovoce?

Lyofilizace je postup mražení zachovávající v ovoci nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Zachovává se rovněž skvělé aroma a úžasná chuť. Ovoce chutná, jako by bylo právě sklizené.

Květový med – popis a zajímavosti

Med květový má každý rád. Jestlipak ale každý ví, že:

Výroba brusinek v medu

Ochucený med s brusinkou děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.

  • Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to.

A jak máme brusinku v medu nejraději?

Po naší brusince v medu budete toužit po celý rok. V čaji chutná stejně dobře jako na toustu. Můžete ji namazat na loupák, vánočku a jiné pečivo, přidat do pokrmů nebo mlsat jen tak pro radost. Lze ji rozmíchat s bílým jogurtem, v koktejlu, smoothie i horkém mléku. Velký úspěch s ní uděláte při zdobení dezertů (zmrzlinové poháry, pudinky, palačinky).

Podrobnosti o brusinkovém medu

Výživové údaje na 100 g
Energie 1 391 / 332 kcal
Tuky 0,1 g
Z toho nasycené kyseliny 0 g
Sacharidy 81 g
Z toho cukry 78 g
Bílkoviny 0,4 g
Sůl 0 g


Obsahuje:
květový pastovaný med (96 %), lyofilizované brusinky (4 %)

Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení

Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici

Doplňkové parametry

Kategorie: Novinky
Hmotnost: 75 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: