Zdravé mlsání

 20230520_154159

Máte rádi sladkosti a dáváte je i dětem

Sladkosti mají děti samozřejmě nejraději. Vzpomeňte si na sebe. Problémem je nebezpečí vzniku zubních kazů, cukrovky, obezity, ale také závislosti na sladkém. Je jasné, že se sladkostem nemůžeme vyhnout vždy, ale do jisté míry je lze účinně nahradit třeba sušeným ovocem, později oříšky pokud na něj dítko nemá alergickou reakci, nebo nějakou jinou alternativnější variantou. 

Pokud však už dáváte běžné cukrovinky, šetřete s nimi a dávejte spíš za odměnu než jen tak, kdykoliv si dítě řekne. Sladkosti dětem neodpíráme, protože čím více je budeme zakazovat, o to více je dítě, kdykoliv se dostane z dosahu rodičů, bude konzumovat. V některých případech se pak na sladkosti menší děti nekontrolovaně vrhnou, například někde na návštěvě, a vzbuzují tak dojem obyvatele jiné planety ;-)  
Ideální jsou domácí dobroty jako koláče, buchty, domácí sušenky. Vždy víte, co jste do těsta dali a vyhnete se tak spoustě zbytečných konzervantů a přidaných látek. Skvěle vždy pečou babičky a když jim ukážete zdravější možnost jak své vnoučata rozmazlovat, určitě nebudou zásadně proti. 

Sladkosti a dobroty se dají koupit v mnohem lepší kvalitě, než klasické cukrovinky a běžně dostupné pochutiny v obchodech. Na našem e-shopu můžete vybírat ze spousty alternativních dobrot které jsou například:
bez lepku,499647_ovocne-platky-jablko-jahoda-ovocnak-20-g
bez cukru,
veganské,
raw,
celozrnné,
s alternativními sladidly,
z ekologického zemědělství,
s dalšími ohledy na dopady na životní prostředí,
Většina našich dobrot ale mají společné to, že jsou bez zbytečných konzervantů, emulgátorů, zahušťovadel, stabilizátorů, barviv, dochucovadel, ztužených tuků a tak podobně. 

Vybírat můžete z kvalitních čokolád, sušenek, bonbonů a lízátek, tyčinek a nebo také v sekci mlsání pro děti.

Vždy víte, co jíte.
S láskou Váš Muuw

 15162_severka-mlecna-cokolada-s-malinami-a-posypem-50g4326_zemanka-pernicky-medove-bio-100-g498432_bio-cokoladove-draze-barevne-okovital-80-g