Velikonoční beránek - zaručené recepty
Receptů na velikonočního beránka najdete spoustu, včetně těch zdravějších variant. My jsme pro Vás připravily recepty, které sice nejsou veganské, ale zaručeně s nimi uspějete!
Mléko můžete nahradit rostlinnou variantou, březové sladidlo nahradit jiným druhem alternativního cukru, ale pozor na výběr mouky, ta bývá pro povedeného beránka zásadní.
S těmito surovinami bude beránek krásně vláčný, nadýchaný a nesrazí se ;-)
Piškotovo - citrónový beránek
Co budeme potřebovat?
5 vajec
100g březového cukru (xylitol)
40 ml mléka (může být rostlinné)
30 ml oleje (např. kokosový, řepkový...)
180g špaldové mouky
Kypřící prášek bez fosfátů
Citronová kůra (2 lžičky)
Citronová šťáva (1/2 citrónu, 30ml)
Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme do tuha, žloutky vyšleháme do pěny s cukrem (sladidlem). Přidáme olej, mléko, citrónovou šťávu a kůru. Smícháme mouku s kypřícím práškem a přisypeme do těsta. Nakonec pomalu vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme při 180 stupních cca 30 min.
Tvarohovo - kokosový Raffaelo beránek
Co budeme potřebovat?
150ml kokosového oleje
5 vajec
100g březového cukru (xylitol)
1 vanička měkkého tvarohu
30g strouhaného kokosu
70g špaldové mouky
Kypřící prášek bez fosfátů
Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme do tuha, žloutky vyšleháme do pěny s cukrem (sladidlem). Přidáme olej a tvaroh. Přisypeme strouhaný kokos a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Pečeme při 180 stupních cca 40 min.
Šlehačkovo - ořechový beránek
Co budeme potřebovat?
250 ml smetany ke šlehání
100g březového cukru (xylitol)
3 vejce
70g namletých vlašských ořechů
100g špaldové mouky
Kypřící prášek bez fosfátů
Vyšleháme celá vejce s cukrem, přidáme smetanu, ořechy a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Pečeme při 180 stupních cca 40 min.